fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana celebrarà durant dos dies la festivitat de la Mercè

Borriana celebrarà durant dos dies la festivitat de la Mercè

Torna als carrers de la ciutat, després de dos anys, la tradicional desfilada dels cabuts de la Mercè, com a diversió dels més menuts.

Amb l’arribada de la festivitat de la Mercè torna a celebrar-se a Borriana la popular festa dels cabuts de la Mercè pels voltants de la parròquia i del Centre Municipal de Cultura, que atraurà la participació de centenars de xiquets i xiquetes de la ciutat, per a continuar amb la tradició de simular una batalla a bastonades contra les figures dels cabuts.

Divendres que ve 23, vespra de la festivitat de la Mercè, serà quan la tradició torne amb l’esperada, divertida i particular trobada entre els xiquets i xiquetes de Borriana i els cabuts, que tornen a perseguir-los pels carrers per on discorre l’arrelada cercavila.

Precisament, perquè la lluita entre els més xicotets i els cabuts de Borriana torne a lliurar-se, però amb seguretat i diversió, l’Ajuntament de Borriana, a través de la Regidoria de Turisme, repartirà 1.500 aplaudidors, material que es va incorporar en la celebració en 2016, per a minimitzar els riscos de lesions i procurar que cada vegada més xiquets i xiquetes s’atrevisquen a participar en la festa.

Per a la qual cosa, divendres de vesprada, a partir de les 18.45h, començaran a repartir-se al costat del CMC la Mercè i mitja hora més tard, a partir de les 19h, els cabuts iniciaran el recorregut pels carrers més pròxims en la mateixa plaça de la Mercè i gaudiran un any més d’una nova festa de forta tradició popular a la ciutat.

El dissabte 24 de setembre tindran lloc els principals actes de major solemnitat en honor a la Mare de Déu de la Mercè, a les 19h la missa i, a continuació, la processó en què solen participar els veïns i veïnes del barri i del conjunt de la ciutat per a honrar la Mercè i així complir amb la llarga tradició dels actes tant religiosos com populars que en el seu honor se celebren cada any a finals de setembre a la capital de la Plana Baixa.

El mateix dia, la música i la tradició popular també tindrà el seu espai, amb la Colla de dolçainers i tabaleters de Borriana que faran ballar just a les portes de l’església de la Mercè els 6 gegants, Mercè i Blai, Blaiet i Mercedetes, Artal i Seidia, al costat dels 2 gegantons. Tots ells se sumen a la celebració a través de l’Associació de Gegants i Cabuts de Borriana, i també participaran desfilant en la processó.

Leave a Reply

Your email address will not be published.