fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana converteix les seues marquesines en l’exposici贸 col路lectiva d’artistes locals 鈥淎rt de Pas鈥

Borriana converteix les seues marquesines en l’exposici贸 col路lectiva d’artistes locals 鈥淎rt de Pas鈥

Els artistes Jose Ferrer, Juan Por茅, 脕ngel Igual i Pepe Clandestino retraten a set personatges cabdals de la hist貌ria a trav茅s de les seues intervencions art铆stiques en les parades de bus de la ciutat.

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Borriana impulsa un projecte art铆stic creat per l’Associaci贸 AUPA (Associaci贸 Unificada per a la Promoci贸 de l’Art) amb l’objectiu de decorar les marquesines de la localitat. Els artistes que participen en el projecte batejat com a ‘Art de Pas’ s贸n Jose Ferrer, Juan Por茅, 脕ngel Igual (tots ells membres del col路lectiu Elixir Creatiu) i, com a artista convidat, Pepe Clandestino. Tal com han explicat els artistes durant la presentaci贸 d’esta nova iniciativa cultural i art铆stica “el prop貌sit 煤ltim 茅s invertir la tend猫ncia de la publicitat comercial i substituir-la per un consum de cultura, ja que el projecte preveu la creaci贸 de set retrats de personalitats excel路lents en diferents disciplines (ci猫ncia, art, m煤sica, filosofia…) utilitzant com a suport art铆stic set marquesines”. Art de Pas ha arrancat ja esta setmana amb la intervenci贸 de Juan Por茅 i continuar脿 durant les pr貌ximes setmanes fins a finals de juliol. L’artista de Borriana ha creat una imatge de Pablo Picasso.

Com ha explicat el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Borriana, Vicent Granel. “les parades d’autobusos s贸n llocs de pas, en els quals els futurs passatgers es detenen amb l’煤nica intenci贸 d’esperar l’arribada de l’autob煤s, per tant, durant el temps que transcorre des de la seua arribada fins a la seua marxa, la persona 茅s presa de tota la publicitat que normalment es troba en estos llocs”. D’esta forma i com ha volgut matisar Granel “es tracta d’oferir una opci贸 m茅s de consumir cultura, i no tant els abundants anuncis comercials que en molts casos saturen a la ciutadania que deixa de parar-los atenci贸. Aix铆, convertir alguns dels espais publicitaris en oferta cultural era un repte que creiem haver aconseguit aconseguir amb el disseny, muntatge i posterior exposici贸 de les obres creades pels quatre artistes”. Finalment tamb茅 s’ha detallat que “les ubicacions de les marquesines en les quals es realitzaran les set intervencions seran l’avinguda 7 de Julio, l’Avinguda Uni贸 Europea, la pla莽a de l’Estacioneta, l’Avinguda Mediterr脿nia amb dues obres, l’avinguda Jaime Chicharro i el carrer del Cam铆 del Grau”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.