fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana convoca el premi d’Investigacions Hist貌riques 2023 dotat amb 2.000 euros

Borriana convoca el premi d’Investigacions Hist貌riques 2023 dotat amb 2.000 euros

En la passada edici贸 2022 els guanyadors en la categoria general van ser Jos茅 Francisco Albelda i Pascual Luis Segura amb el projecte “Ars Mortu貌ria. Cer脿mica art铆stica en les l脿pides del Cementeri Municipal de Borriana (1846-1938)鈥.

L’Ajuntament ha convocat una nova edici贸 del concurs 鈥淧remi Ciutat de Borriana d’Investigacions Hist貌riques鈥 dotat amb 2.000 euros, amb l’objectiu de fomentar l’estudi i la investigaci贸 sobre la documentaci贸 o materials hist貌rics relacionats amb la hist貌ria local del municipi.

Segons ha explicat el regidor de Cultura, Vicent Granel, en la passada edici贸 2022 els guanyadors en la categoria general van ser Jos茅 Francisco Albelda i Pascual Luis Segura amb el projecte “Ars Mortu貌ria. Cer脿mica art铆stica en les l脿pides del Cementeri Municipal de Borriana (1846-1938)鈥.

Per a participar, els aspirants 煤nicament han de presentar els projectes de l’estudi i tan sols el que resulte triat estar脿 obligat al fet que es desenvolupe i a finalitzar la seua investigaci贸.

鈥淭an sols el projecte seleccionat pel jurat ha de realitzar-se, completar-se i lliurar-se鈥, ha precisat Granel, que ha incidit en el fet que amb aquest canvi es pret茅n 鈥渁ugmentar la participaci贸 dels investigadors perqu猫 la mateixa investigaci贸 茅s ja un al路licient perqu猫 ja es remunera amb una part del premi, cosa que anteriorment no passava鈥.

D’aquesta manera, el premi econ貌mic s’abona en dos fases, la meitat en ser triat el projecte i l’altra meitat quan s鈥檋aja presentat el treball definitiu, que s’ha de lliurar en el termini m脿xim d’un any natural des de la concessi贸 de l’ajuda. No obstant aix貌, cas que el jurat considere que el treball resultant no s’ajusta al projecte seleccionat, 鈥渆s minorar脿 o no s’abonar脿 l’altra meitat del premi鈥, ha aclarit l’edil.

D’altra banda, el responsable municipal de Cultura ha valorat 鈥減ositivament鈥 que la Universitat Jaume I forme part d’aquest premi, perqu猫 a judici seu suposa 鈥渦n recolzament acad猫mic important铆ssim per a donar-li m茅s rellev脿ncia a un premi basat en la hist貌ria de la nostra ciutat鈥.

Dos categories

El concurs compta amb dos categories, una general dotada amb un 煤nic premi de 2.000 euros que es desemborsa en dos fases, la meitat en ser triat el projecte i l’altra meitat en entregar el treball final. A aquesta categoria poden conc贸rrer les persones de m茅s de 18 anys, i tamb茅 presentar treballs elaborats per un equip d’investigaci贸 format per diverses persones.

L’altra categoria, denominada Francesc Roca i Alcaide, va dirigida a estudiants de l’UJI i es concedeix un 煤nic premi de 200 euros. En aquest apartat poden conc贸rrer treballs de fi de grau (TFG), sempre que estiguen relacionats amb Borriana i vinculats amb el grau en Hist貌ria i Patrimoni o amb el grau en Humanitats de la Universitat Jaume I de Castell贸.

Per a les dos categories el termini de presentaci贸 de projectes finalitza el 30 d’octubre de 2023 i el jurat es reunir脿 al novembre amb la finalitat de triar un dels projectes presentats. Les bases es troben en el web municipal, <https://www.burriana.es>, en el tauler d’anuncis.

Requisits de les obres

Els projectes i el treball, ha assenyalat Granel, han de tindre com a objectiu l’elaboraci贸 d’un estudi basat en la investigaci贸 o recopilaci贸 de fonts hist貌riques amb registres documentals, materials visuals, sonors o audiovisuals, per al coneixement del municipi i el seu entorn immediat, 鈥渢ot tenint en compte que Borriana ha de ser l’eix central i la part principal del treball鈥.

Podran estar escrits en valenci脿 o en castell脿, per貌 hauran de ser originals i no haver estat guardonats en altres concursos. A m茅s, les persones aspirants hauran de lliurar una c貌pia del treball per al fons de l’Arxiu Municipal de l’Ajuntament de Borriana鈥.

Criteris objectius de concessi贸 del premi

Pel que fa als criteris de valoraci贸 dels projectes presentats, el regidor de Cultura ha assenyalat que es tindr脿 en compte 鈥渓’inter猫s i originalitat del tema, el car脿cter espec铆fic de les investigacions en contrast amb les de tipus general i la metodologia d’investigaci贸.

Tamb茅 s’avaluar脿 l’煤s de fonts prim脿ries, la seua fiabilitat, la correcci贸 i claredat de l’expressi贸 escrita del projecte, les pertinents refer猫ncies bibliogr脿fiques i documentals, i l鈥檈structura de l鈥檕bra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.