fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana es prepara per a la Miseric貌rdia amb una programaci贸 plena d’espectacles musicals, taurins i culturals

Borriana es prepara per a la Miseric貌rdia amb una programaci贸 plena d’espectacles musicals, taurins i culturals

La ciutat vibrar脿 novament amb el Borriana Alive en les celebracions de setembre.

La ciutat de Borriana ja es prepara per als actes patronals en honor a la Mare de D茅u de la Miseric貌rdia amb una programaci贸 plena de m煤sica, arts esc猫niques, festejos taurins i tot tipus d’activitats culturals, des del divendres 3 al diumenge 12 de setembre.

Aquest 2021 destaquen esdeveniments com el festival Borriana Alive, el cicle de teatre Ssiu-te, la fira taurina o exposicions, concursos i castells de focs artificials.
La regidora de Festes, Llu茂sa Monferrer, ha explicat que 鈥減er segon any hem buscat una programaci贸 variada per a diferents tipus de p煤blic i evitar els tradicionals actes massius i aglomeracions per a poder complir amb la seguretat sanit脿ria que ha d’imperar鈥.

D’aquesta manera, ha destacat que 鈥渓es propostes culturals i els esdeveniments amb control d’aforaments suposaran el nucli central d’aquesta Miseric貌rdia que, encara que no ser脿 la festa d’abans de la pand猫mia, s铆 que ens permetr脿 celebrar l’arribada de setembre amb totes les mesures sanit脿ries鈥.

Programaci贸 cultural

A m茅s de les tradicionals activitats religioses en honor a la Miseric貌rdia, com la missa Major del dimecres 8 de setembre a les 11 hores a la Bas铆lica d鈥橢l Salvador, hi ha programades nombroses activitats culturals.
Aix铆, el 3 de setembre s’inaugurar脿 en el CMC la Merc猫 l’exposici贸 Interior, del pintor local Vicent Guerola, que ha dedicat l’煤ltim any a retratar la trag猫dia de l Covid a trav茅s de motius al路leg貌rics. Una altra mostra ser脿 l’exposici贸 de carrosses que el diumenge 12 de setembre ocupar脿 la pla莽a Major d’11h a 19h.
D’altra banda, el dissabte 4 al mat铆, de 8h a 10h, s’ha organitzat un concurs de la tradicional pesca al rall, a la platja de l’Arenal, i aquest mateix dia a la vesprada, de 18h a 20h, la Merc猫 acollir脿 la visita a la Casa dels Gegants i Cabuts.

A m茅s, un castell de focs artificials dinamitzar脿 la nit del dimecres 8, dia de la patrona, a les 21h, disparat des de la pla莽a de la Fira i des del Mercat de la Mar.

Borriana Alive

En l’apartat musical, la ciutat vibrar脿 novament amb els concerts del festival Borriana Alive, que portar脿 als escenaris de les pistes d’atletisme del complex esportiu de Llombai artistes de la talla de Maria Arnal i Marcel Bages o Lola 脥ndigo.
El dissabte 4 el duo compost per Arnal i Bages pujar脿 a l’escenari acompanyat de Tatiana Javaloyes com a telonera local. El diumenge 5 ser脿 el torn de Rulo y La Contrabanda, i els precedir脿 el grup de Borriana Black London.

El seg眉ent cap de setmana, agafar脿 el testimoni Miss Caffeina, el divendres 10, acompanyats de la cantant local Andrea Alcal谩 i el seu guitarrista Fernando Redondo, i tancar脿 el festival el dissabte 11 Lola 脥ndigo, que tindr脿 com a teloners els borrianencs Tr茅bede.
Arts esc猫niques
D’altra banda, el festival d’arts esc猫niques Seu-te repeteix per segon any, i tornar脿 a omplir la pla莽a Josep Iturbi de Borriana de teatre i dansa amb obres de companyies locals i de la Comunitat Valenciana.
El cap de setmana del divendres 3 al diumenge 5 de setembre, amb dos obres cada dia, una vespertina, dedicada al p煤blic m茅s infantil, a les 19 hores i una altra nocturna a les 22.30 hores. Seran tres dies de festival pels escenaris del qual passaran les obres La Gl眉ps en Concert!, The Incredible Box, Pensa en Wilbur, Set-Up!, Android i Mr. Blue Sky.

Fira taurina

Respecte als tradicionals festejos taurins, tindran lloc del 4 al 12 de setembre en el recinte instal路lat en el solar de l’antiga pelaora, on es donaran cita els aficionats al bou en activitats com ara un concurs de ramaderies, vaques, bous embolats o bous braus.
Els actes taurins comptaran amb bous i vaques de Cebada Gago, Miguel铆n, Mart铆n Lorca, Montes de Oca, Hermanos Domingo Camacho, Torrealta, Salvador Domecq, Arcadio Albarr谩n, Celestino Cuadri, la Espuela, Hermanos Infantes, Jaime T谩rrega Lucas, Germ谩n Vidal, Capota i Miguel Parejo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.