fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana obri este dimecres el Memorial Democr脿tic com un homenatge permanent a les v铆ctimes del franquisme

Borriana obri este dimecres el Memorial Democr脿tic com un homenatge permanent a les v铆ctimes del franquisme

L’exposici贸 芦El Vot Femen铆 a Espanya禄 obri esta setmana els deu dies de programaci贸 que es culminaran el dia 14 amb el descobriment d’un mon貌lit en record de les v铆ctimes del franquisme a Borriana.

La Regidoria de Cultura ha programat la inauguraci贸 de l’exposici贸 “El vot femen铆 a Espanya” per al dimecres dia 4 a partir de les 19:00 hores, com a primer acte de les III Jornades Memorial Democr脿tic. L’exposici贸 ha sigut realitzada per l’Institut de la Dona i per a la Igualtat d’Oportunitats, Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. Esta exposici贸, es realitza per a commemorar el setanta-cinc aniversari de la concessi贸 del dret al vot a les dones, aprovat per les Corts Constituents de la Segona Rep煤blica en 1931.

Este dret al sufragi, constitueix el fruit d’un llarg per铆ode de lluites i reivindicacions de milers de dones, que aconsegueix des de mitjan segle XIX fins molt entrat el XX, per a aconseguir, per part dels poders p煤blics, el reconeixement de la igualtat fonamental de les dones per a participar i decidir en la vida pol铆tica. Amb esta exposici贸 sobre el vot de les dones es pret茅n contribuir a la recuperaci贸 hist貌rica i rendir un merescut homenatge a totes aquelles lluitadores per la igualtat pol铆tica de la dona a Espanya, de les quals s贸n deutores.

Les jornades continuaran el divendres dia 6 a les 19 h en la Sala de Plenaris de l’Ajuntament amb la presentaci贸 del lliure “Mapa de fosses de la Guerra Civil i el Franquisme de la prov铆ncia de Castell贸” a c脿rrec de Miquel Mezquida, Arque貌leg de l’Associaci贸 Cient铆fica Arqueoantro i de Joan Llu铆s Porcar i Teresa Armengot del Grup per la Receca de la Mem貌ria Hist貌rica de Castell贸. El dimarts dia 10, a les 19 h, en el Teatre Pay脿 la projecci贸 de 芦Las 13 Rosas禄.

El dijous dia 12 a les 19 h la confer猫ncia 芦L’evoluci贸 del dret del vot de les dones a Espanya禄 a c脿rrec d’Asunci贸n Ventura Franch, i per a concloure les jornades el dissabte dia 14 a les 12.30 h es descobrir脿 un mon貌lit commemoratiu a la mem貌ria de les v铆ctimes de la repressi贸 franquista.

Leave a Reply

Your email address will not be published.