fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana presenta l’agenda d’activitats mediambientals per a aquest estiu

Borriana presenta l’agenda d’activitats mediambientals per a aquest estiu

Durant els mesos de juliol i agost tindran lloc quatre tallers d’educaci贸 ambiental per a fam铆lies, dues sessions de teatre actiu i dos tallers de neteja i reciclatge promoguts per Imedes.

Les regidories de Medi Ambient i Turisme han presentat l’agenda d’activitats relacionades amb el respecte al medi ambient i la posada en valor dels recursos naturals amb dels quals disposa Borriana, que tindran lloc durant els dos propers mesos en diferents punts de la ciutat. Al costat dels edils de tots dos departaments, tamb茅 ha estat present en la roda de premsa de presentaci贸 la presidenta de Claps, Elena Archil茅s, l’empresa que s’encarregar脿 de dissenyar i dur a terme els quatre tallers d’educaci贸 mediambiental per a fam铆lies.

El m脿xim responsable de l’脿rea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Borriana, Bruno Arnandis, ha iniciat la presentaci贸 de l’agenda estiuenca explicant de forma general que 鈥渃reiem que el conjunt d’activitats que s’ha dissenyat per seguir conscienciant a la ciutadania sobre el respecte al nostre entorn, 茅s una oferta realment innovadora i entretinguda que pret茅n cridar l’atenci贸 dels borrianencs perqu猫 participen de forma directa en cadascuna d’elles鈥. Arnandis ha assenyalat que 鈥渂ona part de la programaci贸 est脿 directament relacionada amb la concessi贸 de les Banderes Blaves de les nostres platges, amb el que el reciclatge, la reutilitzaci贸 o la neteja s贸n alguns dels conceptes que es treballaran i que permetran que els nostres espais naturals seguixquen sent un referent per a ve茂ns i visitants鈥.

A continuaci贸, ha estat la presidenta de Claps, Elena Archil茅s qui ha detallat els fins a quatre tallers que duran a terme de forma quinzenal i que tindran al p煤blic familiar com a principal objectiu a atreure. Segons ha explicat Elena Archil茅s, 鈥渉em dissenyat quatre tallers que es realitzaran en diferents punts del terme municipal de Borriana, amb l’objectiu de de donar a con猫ixer els diferents recursos naturals amb els quals compta Borriana鈥. Aix铆, el primer d’ells tindr脿 lloc el dia 10 de juliol a patir de les deu i mitja del mat铆 i fins a la una del migdia en el Clot de la Mare de D茅u, on els participants podran 鈥済audir dels jocs cooperatius que permetran aproparnos m茅s a con猫ixer la riquesa bot脿nica i faun铆stica del Clot, a m茅s d’acabar la sessi贸 amb l’elaboraci贸 d’una ess猫ncia per repel路lir als temuts mosquits鈥, com ha detallat Archil茅s. El segon dels tallers es realitzar脿 el 24 de juliol al costat de l’antic c脿mping de l’Arenal, i estar脿 basat en la reutilitzaci贸 de residus per la construcci贸 de joguines t铆piques de l’猫poca estival. 鈥溍塻 una forma de tancar el cicle, ja que en lloc d’haver de comprar les t铆piques joguines cada estiu, reutilitzem material rebutjat per confeccionar les joguines que despr茅s gaudirem a la mateixa platja鈥, tal com ha detallat Archil茅s. Per al tercer dels tallers, el del dia 14 d’agost, l’activitat es traslladar脿 a la zona dunar de la platja de la Malvarrosa. All脿 es realitzar脿 el taller pr脿ctic de coneixement del sistema dunar amb totes les peculiaritats que presenta la microreserva, a m茅s d’acabar elaborant tamb茅 un producte que alleuja les picades de mosquit. I finalment, el dia 28 d’agost tindr脿 lloc el taller 鈥淢ans al riu鈥, en el qual les fam铆lies es despla莽aran fins al final del Cam铆 la Cossa per con猫ixer la gran biodiversitat existent entorn al Riu Millars.

A m茅s, la regidoria de Medi ambient tamb茅 ha programat dues sessions de Teatre Actiu en les quals la companyia Ameba Animaci贸 conjugar脿 espectacle i conscienciaci贸 sobre la neteja de les platges i la recollida dels residus que es generen. Tindran lloc els dies 31 de juliol i 15 d’agost.

I finalment, l’Institut Mediterrani pel Desenvolupament Sostenible (IMEDES) tamb茅 participar脿 de l’agenda d’activitats amb la realitzaci贸 de dos tallers. El primer d’ells el dia 21 de juliol i centrat en la conscienciaci贸 sobre la recollida de les deixalles generades, i el segon el dia 17 d’agost basat en el reciclatge i l’experi猫ncia de IMEDES en la gesti贸 de l’ecoparc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.