fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana presenta un cicle de m煤sica de cambra de car脿cter local

Borriana presenta un cicle de m煤sica de cambra de car脿cter local

Este diumenge a les 19h hores, l’Auditori Juan Varea acollir脿 el concert de “Borriana Brass trio”.

L’Auditori ‘Juan Varea’ de Borriana acollir脿 diumenge que ve, 10 de desembre, a les 19 hores, el primer dels concerts d’un cicle de m煤sica de cambra en qu猫 els protagonistes seran m煤sics locals professionals. Davant la situaci贸 sanit脿ria no se celebrar脿 el concurs de m煤sica de cambra que organitza l’Agrupaci贸 Filharm貌nica Borrianenca, per貌 si que participar脿 amb aquests dos concerts musicals que obrin la programaci贸 cultural per a aquest trimestre.

Per a aquest diumenge, el protagonista ser脿 el grup “Borriana Brass trio”, format 煤nicament per m煤sics de la localitat: Pasqual Llopis Diago a la trompeta, Pepe Beltr谩n Galindo a la trompa i David Beltr谩n Galindo al tromb贸. Un grup que en anteriors edicions del concurs de cambra ha obtingut un segon premi i un premi local, que es troba en un bon moment professional, i que aportaran una hora de m煤sica als assistents.

La “Sonata for Horn, Trumpet and Trombone” de Francis Poulenc servir脿 per a obrir el concert, seguit de “The Brass Abacus” de William Schmidt, per a continuar amb “Brass Trio” de Mark E. Wolfram i finalitzaran amb “Trio for Brass” d’Anthony Plog.

L’edil de Cultura, Vicent Granel, ha animat la ciutadania a acudir a 鈥渦n concert 煤nic i amb l’oportunitat de gaudir de la m煤sica en directe, i amb totes les mesures de seguretat鈥, i ha assegurat que 鈥渁dvoquem per recolzar el sector cultural i, aquesta vegada, amb m煤sics de casa que demostraran una vegada m茅s el nivell que existeix a Borriana”.
Pasqual Llopis ha estudiat en el Conservatori Superior de M煤sica de Castell贸 i en Sibelius Academy, University of the Arts, a H猫lsinki, on ha residit fins fa poc, actualment 茅s professor en el Centre dels Arts Mart铆 de Viciana. Va ser becat pel professor Douglas Prosser per a formar part d’un curs intensiu en la prestigiosa Eastman School of Music de Rochester, Nova York.
脡s solista de la JOSC (Jove Orquestra Simf貌nica de Castell贸), membre de la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya) i des de l’any 2019 forma part de la plantilla de la Jove Orquestra Europea Gustav Mahler Jugendorchester. Ha col路laborat amb diferents orquestres, com ara l’Orquestra Filharm貌nica d’H猫lsinki, l’Orquestra Filharm貌nica de la ciutat de Lahti i l’脪pera d’H猫lsinki, i ha sigut dirigit, entre molts altres directors, per Leif Segerstram, Sakari Oramo, Dima Slobodeniouk i Faust Nardi.

Pepe Beltr谩n ha realitzat els seus estudis al Conservatori Superior de Castell贸. Durant els seus cursos d’estudi ha participat en les proves d’admissi贸 de diverses orquestres joves i ha obtingut pla莽a de titular en algunes com la JOGV (Jove Orquestra Generalitat Valenciana), la JOBS (Jove Orquestra de Bandes Sonores de Saragossa) o la JOSCAN (Jove Orquestra de la Comunitat de Cant脿bria) i pla莽a de reserva en alguna altra orquestra, com ara la JORCAM (Jove Orquestra i Cor de la Comunitat de Madrid).

A m茅s d’haver participat en el concurs de cambra amb “BrassTrio”, tamb茅 ha obtingut el primer premi i el premi local amb el grup “Quintet a Vent”. Aix铆 mateix ha participat en diferents competicions com a int猫rpret, i ha obtingut primers premis en concursos com la 7a edici贸 del concurs de trompa del conservatori superior de Castell贸 o la 8a edici贸 del Concurs de joves int猫rprets de Faura, i segons premi en les edicions 8 i 9 del Concurs de trompa del Conservatori Superior i en la 7a edici贸 del Concurs Internacional de trompa Vicente Zarzo. Actualment estudia dos cursos de perfeccionament i imparteix classes de trompa en diferents escoles de m煤sica.

David Beltr谩n va realitzar els estudis superiors en el CSMC (Conservatori Superior de M煤sica de Castell贸), i actualment estudia el M脿ster musical d’interpretaci贸 i investigaci贸 en el Conservatori Superior “Salvador Segui” de Castell贸. Realitza nombrosos cursos de perfeccionament d’instrument amb int猫rprets de renom, destacant l’Acad猫mia de tromb贸 en ESMAR. Ha participat en l’OJPA (Orquestra Jove de la Prov铆ncia d’Alacant) i 茅s professor de l’escola de m煤sica de la Uni贸 Musical de Torreblanca.

D’altra banda, el diumenge 24 de gener se celebrar脿 el segon concert amb el grup “Da capo quintet”, un quintet de vent fusta liderat per la borrianenca

Leave a Reply

Your email address will not be published.