fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana se suma a la commemoraci贸 del Dia Mundial del Parkinson en el XX aniversari de l’Associaci贸 Provincial

Borriana se suma a la commemoraci贸 del Dia Mundial del Parkinson en el XX aniversari de l’Associaci贸 Provincial

Sota el lema 芦Ven a conocerme禄, l’Associaci贸 de Parkinson de la Prov铆ncia de Castell贸 organitza un programa d’activitats informatives destinades a donar a con猫ixer la malaltia, els seus s铆mptomes i tractament.

Borriana ser脿 una de les ciutats de la prov铆ncia de Castell贸 on tinguen lloc activitats per a la commemoraci贸 del Dia Mundial del Parkinson, ja que el dimarts dia 10 s’instal路lar脿 una taula informativa durant tot el mat铆 al costat del Mercat i el dia 17 d’abril tindran lloc una sessi贸 de jocs terap猫utics a c脿rrec de l’animadora Piedad Cubells, com una forma m茅s 芦seguir donant a con猫ixer el Parkinson entre la ciutadania i aprendre m茅s sobre jocs o activitats relacionades que serveixen tant per a la conscienciaci贸 sobre la malaltia com per a passar una bona estona divertint-se禄.

El Parkinson 茅s una malaltia neurodegenerativa, cr貌nica i en moltes ocasions invalidant, que afecta a m茅s de 160.000 persones al costat de les seues fam铆lies a Espanya, de les quals s’estima que el 10% presenta la malaltia en estat avan莽at. El Parkinson constitueix la segona malaltia neurodegenerativa quant a prevalen莽a, encara que segueix tractant-se d’una malaltia molt desconeguda per a la majoria de la societat. Existeix una gran desinformaci贸 generalitzada sobre la malaltia de Parkinson entre la poblaci贸, la qual cosa condueix a generar falses creences sobre ella i a estigmatitzar als afectats directes creant importants problemes socials per a ells i les seues fam铆lies.

Per aix貌, l’Associaci贸 de Parkinson de la Prov铆ncia de Castell贸, ha organitzat una s猫rie d’activitats informatives, tallers i confer猫ncies, amb l’objectiu d’augmentar la seua visibilitat entre la societat i acostar a la poblaci贸 la realitat que viuen estos afectats i les seues fam铆lies en el seu moment a dia. “El Parkinson 茅s un gran desconegut per a la major part de la poblaci贸, 茅s per aix貌 que la nostra Associaci贸 porta treballant durant 20 anys durament i de forma cont铆nua perqu猫 es conega i reconega la import脿ncia que t茅” afirma el president, Alfonso T. Segura.

L’Associaci贸 de Parkinson de la Prov铆ncia de Castell贸 va ser constitu茂da en 1998 per un grup d’afectats i familiars necessitats de compartir experi猫ncies i de con猫ixer m茅s sobre la malaltia. Des de llavors, l’Associaci贸 ha evolucionat i en l’actualitat compta amb m茅s de 170 socis, qui es beneficien dels serveis d’informaci贸 i orientaci贸, de les ter脿pies rehabilitadores i de manteniment, i de la possibilitat de disposar d’un punt de trobada amb altres persones que passen pel mateix proc茅s.

Dimarts que ve dia 10 d’abril arranquen les activitats organitzades amb motiu del Dia Mundial i del XX Aniversari, amb la ubicaci贸 de punts informatius en la pla莽a de la Merc茅 de Borriana (mat铆 del dia 10 d’abril) i en la pla莽a Santa Clara de Castell贸 (mat铆 del 14 d’abril), seguits de molts altres esdeveniments informatius planificats durant els mesos d’abril i maig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.