Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana seguix amb la programació de Sant Blai aquest cap de setmana

Borriana seguix amb la programació de Sant Blai aquest cap de setmana

Hui hi ha hagut el XIII Aplec de Gegants i Cabuts de Borriana.

La programació de Sant Blai seguix este cap de setmana amb una de les noves activitats que apareixen per primera vegada en les festes en honor al patró de Borriana.

Ahir es van inaugurar les I Jornades d’Història i Patrimoni de Sant Blai a les 19h a l’ermita de Sant Blai. La conferència es va centrar en el projecte arquitectònic de Sant Blai i la creació de jardí arqueològic de l’entorn de l’ermita del patró de la ciutat.

Hui dissabte, la colla de Gegants i Cabuts de Borriana ha començat celebrant juntament amb onze associacions i agrupacions més, el XIII Aplec de Gegants i Cabuts. Una trobada de gegants i cabuts de diferents localitats que, acompanyats de música de dolçaines i tabals, proposaran activitats des de les 11 del matí, amb diferents tallers, entre d’altres, la construcció d’un cabut. A les 12h s’han plantat els gegants a la Plaça de la Mercè.

A la vesprada, la desfilada de colles de gegants i cabuts de Moncofa, Castelló, la Vall d’Uixó, Borriana, Abarán, Alcalá de Henares, escoles i associacions locals, tancarà la trobada amb un ball de celebració en honor al nomenament del Geganter 2020, Joan Josep Montoliu Aymerich a la plaça Major.

Al mateix temps, a la plaça de la Mercè se celebrarà a les 19h el Tardeo de Sant Blai amb l’actuació de l’orquestra Masters. A les 19.30h el Festival de Bandes iniciarà al Teatre Payá el tradicional concert de Sant Blai amb la Banda Simfònica Filharmònica de Borriana i altres bandes convidades, amb entrada gratuïta fins a completar l’aforament.

La tradicional Cursa de Sant Blai se celebrarà diumenge, i omplirà d’esport i diversió els carrers més cèntrics de la ciutat de Borriana. La “cursa” estarà dividida en un total de 20 curses de diferents categories que aniran des de l’absoluta amb els corredors nascuts del 2003 en avant, fins a la carrera mini amb els més menuts, nascuts el 2017. El lliurament de premis dels campions de cada categoria serà en acabar la cursa, al voltant de les 13.30h aproximadament.

La jornada de diumenge acabarà amb el lliurament de premis de la Tercera Edició del Concurs Escolar Fotogràfic de «La Taronja i el seu entorn» organitzat per l’Associació d’Hostaleria de Borriana al Centre Municipal de Cultura la Mercè a les 18 h. Finalment, el Memorial José Manuel Fandos, amb el Cor Carnevale de Borriana, sota la direcció del director fundador, Òscar Ventura, interpretarà algunes de les obres corals més estimades per ell i d’altres ja tradicionals o recentment incorporades al seu repertori. Una activitat en què es conjuguen la tertúlia entre amics i la collita del repertori coral en els seus diversos estils i èpoques a l’església de Sant Blai a les 19h.

Leave a Reply

Your email address will not be published.