fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Canvi de data en la tornada de la Mare de Déu del Bon Succés de Cabanes

Canvi de data en la tornada de la Mare de Déu del Bon Succés de Cabanes

La tornada de la imatge al temple s’ha celebrat tradicionalment el Dilluns de Pentecostés, fet que impossibilita l’assistència de molts veïns

L’Ajuntament de Cabanes, a través de la regidoria de Cultura i Tradicions que dirigeix Carles Mulet, treballa en el canvi de data en la tornada de la Mare de Déu del Bon Succés al temple de Les Santes. Aquesta tornada s’ha fet tradicionalment en dilluns de Pentecostes, un dia festiu a Cabanes però laborable a la resta de pobles i ciutats. Molts veïns i veïnes que treballen o estudien fora no poden assistir a la tornada per aquest motiu i és d’ací d’on neix la proposta de passar la tornada de la imatge a l’ermita al diumenge, un dia abans de la tornada tradicional.

Mulet ha explicat que s’ha consultat, en primer lloc, al Consell Parroquial “el qual s’ha mostrat per unanimitat a favor del canvi de data”. El pas següent ha estat l’enviament de cartes a les associacions i col·lectius locals perquè donaren la seua opinió sobre el canvi. Les que han contestat “s’han mostrat a favor o indiferents davant aquesta proposta”. També s’ha fet una enquesta a les xarxes sense caràcter vinculant ni representatiu però que donava pistes sobre l’opinió dels cabanyuts i cabanyudes en la qual majoritàriament la resposta va ser ‘sí’ al canvi. L’Equip de Govern, amb les dades a la mà, “ha decidit apostar per la modificació de data i donar a tot el poble l’oportunitat de participar de la tornada de la Mare de Déu del Bon Succés a l’ermita de Les Santes, una festa assenyalada en el calendari per la seua càrrega emocional y sentimental per als cabanyuts i cabanyudes”.

El canvi no és, ni de bon tros, definitiu. La tornada de la Mare de Déu d’enguany servirà com a prova per veure si el canvi de data dóna resultats positius i facilita, com és l’objectiu, que més veïns i veïnes puguen participar. “Som conscients que tots els canvis no arriben mai a agradar a tothom però les festivitats han d’anar evolucionant per adaptar-se a les necessitats de la gent. El nostre objectiu és donar-li un impuls a aquest dia en el qual cada vegada podia participar menys gent i esperem la comprensió i implicació dels veïns en què tot isca segons l’esperat” ha assegurat Mulet qui ha afegit que el dilluns de Pentecostés continuarà sent festa local i “es mantindrà la missa a l’ermita de Les Santes com és tradició”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.