fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló acull una marxa contra la diabetis per a conscienciar sobre una malaltia que afecta al 13% de la població

Castelló acull una marxa contra la diabetis per a conscienciar sobre una malaltia que afecta al 13% de la població

La regidora de Salut Pública, Mary Carmen Ribera, reitera la importància d’impulsar accions de sensibilització ciutadana.

Castelló acull aquest diumenge, 13 de novembre, la III Marxa Ull amb la Diabetis, amb motiu del Dia Mundial de la Diabetes, a partir de les 10.00 en la plaça Major. La regidora de Salut Pública, Mary Carmen Ribera, ha presentat aquesta iniciativa al costat de la directora territorial de Salut i Sanitat Pública, Azucena Martí; la presidenta de l’associació Adicas, María Teresa Marí; el cap d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital General, Agustín Ángel Merchante; i la directora de Relacions Institucionals de Novo Nordisk, Marta Carrera.

La regidora Mary Carmen Ribera ha destacat que “es tracta d’una iniciativa pensada per a sensibilitzar a la població sobre la repercussió d’una malaltia com la diabetis. I amb recorregut pel centre de la ciutat i amb una distància, de sol tres quilòmetres, ideal per a poder participar en família”.

La presidenta d’Adicas, María Teresa Marí, ha informat que durant tota aquesta setmana se celebren actes de conscienciació sobre la diabetis que inclouen xarrades, taules redones, taula informatives, controls de glucèmia a més d’un test que pot avançar possibles problemes futurs “i anticipar un canvi en l’estil de vida que ajude a prevenir una malaltia com la diabetis”.

La directora territorial de Salut i Sanitat Pública, Azucena Martí, ha agraït a l’organització l’esforç per programar aquesta Setmana de la Diabetis, inclosa la carrera del diumenge. Martí ha subratllat que associacions com Adicas compleixen amb tres objectius bàsics: “Conscienciar al malalt per a tenir una major implicació en el tractament; recolzar a la família per l’impacte emocional i econòmic que té la malaltia i potenciar la prevenció i conscienciació a nivell comunitari”.

El cap del Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital General, Agustín Ángel Merchante, ha destacat el suport del centre sanitari a la celebració del Dia Mundial de la Diabetis i ha alertat que un 13% de la població pateix diabetis, una malaltia vinculada en moltes ocasions a la vida sedentària i els mals hàbits alimentaris”.

Finalment, la representant de Novo Nordisk, companyia que col·labora en aquesta III Marxa contra la diabetis amb altres entitats com Ascensia, ha reiterat la seua aposta “per la prevenció i la conscienciació”. Marta Carrera ha afegit que aquesta carrera no competitiva “llança un missatge que la diabetis no és una barrera per a realitzar un exercici moderat”.

Els interessats a participar en aquesta carrera poden realitzar la seua preinscripció, de forma totalment gratuïta, en la pàgina www.megustacorrer.com. El termini de presentació de les sol·licituds finalitza l’11 de novembre, inclòs, i sempre que no se supere el límit d’inscripcions disponibles, que és de 200. Els participants podran arreplegar el seu dorsal el dia de la carrera mostrant el seu DNI.

El recorregut de la prova serà de 3 quilòmetres i discorrerà per la zona centre de Castelló. La línia d’eixida i d’arribada estarà situada en la plaça Major de la capital de la Plana. L’organització ha informat que hi haurà un punt d’avituallament en la zona de meta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.