fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló celebra la XXI edició de les Jornades de Cultura Popular del 9 a l’11 de novembre

Castelló celebra la XXI edició de les Jornades de Cultura Popular del 9 a l’11 de novembre

Esta edició estarà dedicada al patrimoni històric castellonenc de l’època iberoromana.

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Cultura, dirigida per Verònica Ruiz, organitza la XXI edició de les Jornades de Cultura Popular, amb el títol “Patrimoni històric. El Castelló iberoromà”. Esta edició se celebrarà els dies 9, 10 i 11 de novembre al Menador de Castelló.

Durant els últims anys les jornades han tractat temes de tradicions populars, com el menjar, la tradició oral, la vida quotidiana, la festa, la ceràmica, la música popular, l’educació, els oficis o les joguines tradicionals, entre d’altres. Este any el tema es referirà al patrimoni històric castellonenc de l’època iberoromana, del qual parlaran fins a set ponents experts i professionals en la matèria.

Els ponents tractaran de donar llum a una època molt important de la nostra història amb una sorprenent diversificació que, no obstant això, en conjunt, conflueixen en un punt comú com és el coneixement de la nostra història local, les senyes d’identitat que ens distingeixen. Des d’una perspectiva general s’aplega, finalment, a un estudi del comerç, recorrent un camí molt concret, fent referència a un poblat ibèric pròxim, mostrant les aplicacions didàctiques adients per a tothom, així com una especial mirada a la singular Via Augusta, camí vertebrador de les nostres terres.

A les jornades s’han incorporat també una sèrie de visites guiades: al Museu de Belles Arts on podran observar-se les peces de la col·lecció permanent d’arqueologia. Així mateix, hi haurà una exposició instal·lada en el Museu d’Etnologia sobre el Patrimoni històric. Per altra banda està prevista una visita guiada a la vil·la romana de Vinamargo, a càrrec de Joaquín Alfonso Llorens.

Leave a Reply

Your email address will not be published.