fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 comen莽a aquest dijous la major proposta per reivindicar els professionals de la cultura amb TroVAM!

Castell贸 comen莽a aquest dijous la major proposta per reivindicar els professionals de la cultura amb TroVAM!

El debat i els ‘showcases’ amb experts i grups de prestigi encetaran la fira valenciana de la m煤sica, que busca vertebrar tot el Pa铆s Valenci脿 a trav茅s de la producci贸 art铆stica.

Un debat amb mig centenar de professionals, ‘showcases’ amb grups com Novembre El猫ctric o In猫rcia, fins a 60 actuacions i espectacles ininterrompudes a diverses ubicacions. Tot aix貌 sumat a que Castell贸 es convertir脿, durant quatre dies en la capital valenciana de la cultura fan de la III Fira Valenciana de la M煤sica TroVAM! el projecte m茅s ambici贸s de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell贸 per reivindicar la producci贸 art铆stica professional al Pa铆s Valenci脿. La iniciativa 茅s tamb茅 l’eix fonamental sobre el qual aquest equip de govern est脿 vertebrant la creaci贸 musical i art铆stica al nostre territori.

TroVAM! s’enceta aquest dijous amb la inauguraci贸, a les 10.30, i el debat amb professionals que es dur脿 a terme a les 11.00 a l’auditori. La sessi贸 abordar脿 les noves pol铆tiques musicals valencianes i s’emmarca dins els objectius, tant del govern auton貌mic com de l’Ajuntament de Castell贸, de promoure la cultura professional i de qualitat sempre incloent els productors de la nostra terra. La regidora Ver貌nica Ruiz, responsable de l’脿rea de Cultura a la ciutat, ha reiterat que “la cultura ha de ser de tots i per a tots, de manera que el nostre treball, des dels departaments d’aquest 脿mbit siga capa莽 de superar la mentalitat dels governs anteriors per donar cabuda a all貌 que vertaderament ens defineix com a ciutadania, que s贸n els creadors i les creadores de la nostra terra”.

Reprenent les propostes de debat, les taules rodones del TroVAM! estaran obertes al p煤blic interessat i en elles es tractaran temes com les noves pol铆tiques musicals valencianes, la presentaci贸 de l’Estudi de la M煤sica Valenciana, el foment de la visibilitat de les dones dins de la ind煤stria musical, les Musiccitiesi el valor de la m煤sica en el desenvolupament dels territoris, els camins de la internacionalitzaci贸, els circuits estatals, els drets d’autor, associacionisme, dret a actuar, l’activitat al m贸n musical “per amor a l’art” i la m煤sica dins de la literatura. A m茅s, hi haur脿 presentacions sobre m脿rqueting musical, els mecanismes de circuits com Girant Per Sales (GPS), es donar脿 a con猫ixer les primeres novetats de les properes edicions de festivals com Benic脿ssim Blues i Feslloch, el cicle Circuit Musical de Castell贸 i Taller 360潞 en la Producci贸 Musical. Totes les xerrades tindran lloc a la sala de premsa del Auditori de Castell贸 i s’integren dins d’una programaci贸 que inclou m茅s de 60 actuacions musicals en directe.

Tamb茅 es fixen llocs de trobada entre els diferents sectors del m贸n cultural, buscant l’intercanvi d’experi猫ncies i projectes dins d’una fira que en aquest 2016 uneix esfor莽os i infraestructures dels dos esdeveniments existents a la ciutat: TroVAM! i Pro Weekend. No faltar脿 la Zona Market, on es podr脿 adquirir material dels grups i solistes inscrits. El preu d’entrada per al p煤blic en cadascuna de les quatre jornades 茅s de dos euros, amb la possibilitat d’adquirir un abonament per tot el TroVAM!-Pro Weekend per cinc euros. L’煤nica excepci贸 dins del Auditori correspon al concert inaugural del dijous 10 (20:30), a c脿rrec de Manel i de J煤lia, amb preu de 12 euros. La part corresponent a la Fira TroVAM! es desenvolupar脿 en diferents escenaris de la ciutat, a m茅s del propi Auditori, com el Teatre del Raval i el Teatre Principal. Als espais p煤blics a l’aire lliure de la Pla莽aMajor i la Pla莽a Santa Clara seran gratu茂ts.

Leave a Reply

Your email address will not be published.