fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló de la Plana impulsa nous programes de baptismes de mar en el Real Club Nàutic

Castelló de la Plana impulsa nous programes de baptismes de mar en el Real Club Nàutic

L’alcaldessa destaca l’aposta per estos cursos gratuïts per a escolars per a aprofitar el potencial marítim que té Castelló.

L’Ajuntament de Castelló i el Real Club Nàutic de Castelló han posat en marxa una nova edició del programa de baptismes de mar, que ofereix enguany com a novetat el curs d’una setmana, que se suma al d’un dia que s’ha oferit en anys anteriors. Poden inscriure’s, de manera gratuïta, les xiquetes i els xiquets empadronats a la ciutat que cursen 3r, 4t, 5é i 6é de Primària en qualsevol col·legi públic o concertat de la capital.

“Des de l’Ajuntament de Castelló, a través del Real Club Nàutic, impulsem un estiu més el programa de baptismes de mar. Una iniciativa que ens permet aprofitar el potencial marítim que té la nostra ciutat i promocionar l’esport entre els més xicotets”, ha assegurat l’alcaldessa, Amparo Marco. “Amb projectes com este posem en valor també nostre patrimoni col·lectiu i contribuïm a continuar fent de la mar un eix de dinamització turística”, ha ressaltat Marco.

El programa de baptismes de mar d’un dia que impulsa el consistori, inclou una part teòrica i una altra pràctica de vela i piragüisme, durant les quals els assistents podran aprendre conceptes bàsics de totes dues disciplines. L’horari és de 10.00 a 17.30 hores. I el d’una setmana, de dilluns a divendres, se centra en les mateixes modalitats, permetent aprofundir més en ambdues. Les activitats es duran a terme a juliol i agost, i requereixen inscripció prèvia a través del següent formulari, https://bit.ly/InscripciónbautismodemarCS que es pot trobar en la pàgina web del Nàutic de Castelló, www.rcncastellon.es.

El projecte, que parteix d’un conveni rubricat entre l’alcaldessa i el president del Nàutic, Manuel Vidal, s’ha adaptat a les circumstàncies actuals derivades de la covid-19 i reorganitza les activitats en grups més reduïts que altres anys per a garantir la màxima seguretat. Entre els objectius, pretén desenvolupar entre els escolars el gust i motivació per les activitats esportives, promoure la participació en activitats esportives col·lectives en un medi natural, fomentar el desenvolupament d’habilitats socials d’interacció i actituds de respecte, cooperació, treball en equip i esportivitat en un context diferent a l’escolar, i augmentar la confiança, autoestima, responsabilitat i autonomia personal.

D’altra banda, es preveu que la iniciativa ajude a treballar la concentració, equilibri, i l’aprenentatge de tasques basades en la intuïció, fomentar un correcte i respectuós ús del medi ambient, popularitzar els esports nàutics de vela lleugera i piragua, desenvolupar coneixements tant tècnics com de seguretat bàsica per a la pràctica d’activitats esportives nàutiques i promoure una pedrera de futurs palistes i navegants.

Leave a Reply

Your email address will not be published.