fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 d贸na m茅s pes a les activitats intergeneracionals en la Setmana de la Gent Gran

Castell贸 d贸na m茅s pes a les activitats intergeneracionals en la Setmana de la Gent Gran

La regidora Mary Carmen Ribera presenta una programaci贸 renovada en la qual es fomenta l’envelliment actiu i saludable.

Castell贸 celebra del 27 de maig al 3 de juny la Setmana de la Gent Gran “amb la intenci贸 de visibilitzar a un col路lectiu essencial per a qualsevol societat i que ha de seguir guanyant protagonisme”, ha defensat la regidora de Gent Gran, Mary Carmen Ribera. L’edici贸 de 2016 s’ha presentat amb un 75% de la programaci贸 renovada “amb la intenci贸 de donar major pes a les activitats intergeneracionals, en les quals est脿 previst que participen uns 100 menors, i a les de formaci贸 per a aconseguir un envelliment actiu i saludable”, ha afegit l’edil.

En total, la Setmana de la Gent Gran de Castell贸 ha previst 24 actes dels quals 18 s贸n novetats d’enguany. En global, s’han programat activitats formatives, l煤diques, culturals, esportives i art铆stiques “per a mantenir la diversitat d’actes que caracteritza aquesta Setmana de la Gent Gran, que aquest 2016 celebra el seu vint猫 segona edici贸”.

Segons ha explicat Ribera, “en les activitats intergeneracionals programades s’implicar脿 a l’alumnat de 5茅 i 6茅 de Prim脿ria del col路legi Bernat Artola, que visitar脿 l’hort urb脿 per a majors de Perot de Granyana, participar脿 en un taller intergeneracional d’hist貌ria de l’art amb els alumnes i alumnes de les Aules de la Tercera Edat i tamb茅 se sumaran a una trobada intergeneracional amb activitats com a memoritzaci贸, pintura sobre tela, t猫cniques de relaxaci贸, ioga, pilates, tonificaci贸 i estiraments i visita a l’exposici贸 de treballs manuals artesans”.

Una altra de les novetats s贸n els tallers cognitius per a fomentar l’envelliment actiu. “Hem incorporat cinc sessions d’estimulaci贸 cognitiva per a majors que se celebraran en cinc empla莽aments diferents de la ciutat per a facilitar la participaci贸 de les nostres persones majors”, ha destacat la regidora responsable de l’脿rea de Gent Gran de l’Ajuntament de Castell贸.

Aquesta XXII Setmana de la Gent Gran tamb茅 incorpora com a novetat una confer猫ncia sobre finances del dia a c脿rrec de la Fundaci贸 UCEIF que se celebrar脿 dem脿 divendres en el centre per a majors Columbretes. Segons ha explicat l’edil, aquesta xarrada pret茅n fer “m茅s comprensibles els conceptes econ貌mics i financers als ciutadans, ajudar a l’adopci贸 de decisions financeres responsables i informades i contribuir a una millor comprensi贸 per part de les persones majors”. L’activitat inclour脿 un taller pr脿ctica per a aprendre a elaborar un pressupost de la llar.

La resta d’activitats programades inclouen jornades esportives a l’aire lliure, exposicions, un espectacle teatral, un concert, desfilada de moda, una xarrada sobre el benefici dels animals de companyia com a font de benestar, una confer猫ncia sobre h脿bits saludables, etc猫tera. “Des de l’Oficina de Gent Gran s’ha dissenyat una programaci贸 variada, atractiva i renovada per a potenciar el paper actiu dels nostres majors i posar en valor els seus coneixements i experi猫ncies a trav茅s de les trobades generacionals”, ha concl貌s la regidora de Gent Gran, Mary Carmen Ribera.

Leave a Reply

Your email address will not be published.