fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 dur脿 a terme aquest dissabte la darrera visita guiada al Palau Municipal

Castell贸 dur脿 a terme aquest dissabte la darrera visita guiada al Palau Municipal

Les persones que assistiran a la cita recorreran l’edifici i podran seguir l’explicaci贸 del cronista de la ciutat, Antonio Gasc贸.

L’Ajuntament de Castell贸 oferir脿 aquest dissabte l’煤ltima visita guiada al Palau Municipal d’aquest 2016 en el qual la corporaci贸 ha volgut commemorar els 300 anys de l’edifici amb recorreguts per a tots els ciutadans de la m脿 del cronista oficial de la ciutat, Antonio Gasc贸. Ser脿 l’alcaldessa en funcions, Ali Brancal, l’encarregada d’acompanyar el cronista i els assistents per la visita guiada que, com en cada mes, es dur脿 a terme durant el tercer dissabte.

L’objectiu de les visites guiades ha estat el de donar a con猫ixer als ve茂ns i ve茂nes de Castell贸 el ric patrimoni arquitect貌nic i hist貌ric que alberguen les parets del Palau Municipal. De mitjana, entre 20 i 30 persones han assistit durant els dissabtes a les visites, xifra que resulta satisfact貌ria per a l’equip de govern i que es preveu que es repetisca durant aquest cap de setmana.

Des de la regidoria de Transpar猫ncia i Modernitzaci贸, Ignasi Garcia ha recordat que els interessats “poden accedir al formulari per apuntar-se a trav茅s de la p脿gina web municipal”. Garcia ha animat als castellonencs a gaudir de l’煤ltima visita fent constar la seva assist猫ncia a trav茅s de la pestanya de la Sol路licitud de la Visita Guiada 300 Anys del Palau Municipal en www.castello.es. La visita comen莽ar脿 a les 16.00 hores i s’allargar脿 aproximadament fins a les 18.00.

Entre altres, els assistents podran con猫ixer les principals dades d’inter猫s de l’edifici, que va ser dissenyat per Gil Torralba i la seva construcci贸 va arrencar a la fi del segle XVII. La inauguraci贸 es va dur a terme al febrer de 1716. Malgrat que l’immoble va ser reformat, encara conserva la fa莽ana principal, una de les senyes d’identitat del nucli urb脿 de la ciutat.

Durant la principal reforma, que es va dur a terme en 1953 es va crear, a m茅s, la falsa tercera planta en la qual actualment es troben els grups de l’oposici贸. El cronista de la ciutat tamb茅 explica durant les visites que en la segona planta es troben les estades m茅s importants. D’un costat, la sala de comissions i la sala de plens, on l’equip de govern i la corporaci贸 prenen les decisions pol铆tiques de la instituci贸. De l’altre, es troba el despatx d’alcaldia, amb vistes a la pla莽a Major. La visita inclou l’explicaci贸 d’alguns dels valors art铆stics i patrimonials de l’edifici, com el fresc del sostre de la sala de premsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.