fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló inicia una campanya de passejos cívics amb gossos per a evitar la brutícia en via pública

Castelló inicia una campanya de passejos cívics amb gossos per a evitar la brutícia en via pública

Salut Pública col·labora amb AVECMA i programa fins a juny vuit jornades de conscienciació en les zones d’esplai caní.

Castelló estrena aquest cap de setmana un programa de passejos cívics dirigits a propietaris de gossos amb l’objectiu de conscienciar sobre la tinença responsable de mascotes i minimitzar una de les situacions que més preocupen a la ciutadania: la brutícia en via pública per la presència d’excrements o restes d’orina dels animals. Els passejos cívics, organitzats per l’Associació de Veïns amb Mascotes (AVECMA) en col·laboració amb la Regidoria de Salut Pública, es realitzaran en les diferents zones d’esplai caní de la ciutat i són totalment gratuïts.

La regidora de Salut Pública, Mary Carmen Ribera, ha explicat que “es tracta d’una iniciativa en la línia de la campanya Cosa de 2 que tracta de fomentar una tinença responsable i respectuosa de mascotes perquè Castelló es convertisca en una ciutat amiga dels animals. I açò passa per respectar unes normes mínimes de convivència com la recollida dels excrements, passejar amb corretja als gossos i també amb morrió en els potencialment perillosos, utilitzar correctament les ZEC i apostar per l’adopció”.

La presidenta d’AVECMA, Sara Rodríguez, ha apuntat que aquests passejos cívics consisteixen en una xarrada informativa sobre l’ús correcte de les zones d’esplai caní i una segona part amb pautes i consells “per a passejar cívicament per la ciutat, evitant la brutícia de les voreres, cantonades i altre mobiliari urbà. Pautes sempre des de l’educació en positiu. D’aquesta manera els propietaris aprendran a com dirigir als seus gossos on fer les seues necessitats en el lloc més apropiat”.

Les xarrades les impartiran professionals i abordaran qüestions essencials per a la tinença responsable i la convivència, com per què és necessari i beneficis respectar les normes d’ús de les ZEC perquè tots els usuaris i els seus gossos gaudisquen d’aquestes àrees. Els passejos cívics s’han programat amb diferents horaris perquè els propietaris tinguen l’oportunitat de poder assistir.

El calendari de passejos cívics és el següent: dissabte 30 d’abril a les 19:00 en la ZEC del parc de l’Auditori; dimarts 3 de maig a les 19:00 en la ZEC del parc del Pont de Ferro; dilluns 9 a les 19:00 en el Raval Universitari; diumenge a les 11.00 en el Primer Molí; divendres 27 a les 19:00 en el parc Boera; dijous 2 de juny a les 20:00 en Censal; dissabte 11 a les 11:00 en Gran Via; i dissabte 25 a les 11:00 en la ZEC del parc litoral del Grau.

L’inicia d’aquests passejos cívics coincideix amb la celebració d’una trobada nacional de protectores en el parc del Pinar dins del Festival de la Protecció Animal, en el qual també col·labora l’Ajuntament de Castelló. El Festival, organitzat per Manada Feliz, inclou un ampli programa d’activitats per a tots els públics amb la intenció d’arribar al màxim de gent possible.

Leave a Reply

Your email address will not be published.