fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló llança una campanya d’activitats turístiques per a gaudir d’un oci segur aquest estiu

Castelló llança una campanya d’activitats turístiques per a gaudir d’un oci segur aquest estiu

L’Ajuntament consolida els cicles de novel·la i contacontes, els tallers mediambientals i les visites guiades i teatralitzades.

L’Ajuntament de Castelló ha preparat una àmplia i variada agenda d’activitats per a aquest estiu, que consolida l’oferta turística de l’any passat i té en compte les mesures de prevenció i protecció davant la covid-19. “Continuem treballant per a posicionar a Castelló com a destí segur, perquè el turisme és una de les activitats estratègiques i té un paper fonamental per a la seua reactivació social i econòmica”, ha assegurat l’alcaldessa, Amparo Marco. “Aquest és un nou estiu excepcional marcat encara per la pandèmia i per això cal continuar apel·lant a la responsabilitat i la prudència per a poder gaudir d’un oci segur”, ha insistit l’alcaldessa.

Així, en l’agenda d’activitats d’estiu 2021, que es pot consultar en www.castellonturismo.com, “es consoliden proposades com els cicles de novel·la històrica i contacontes, les visites teatralitzades i guiades o els tallers mediambientals”, que van tindre ja una molt bona acceptació l’any passat, ha assegurat la regidora de Turisme i presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Pilar Escuder. A més, s’incorpora el SOM Festival, amb concerts al Grau al juliol i agost, potenciant així els actius turístics de la ciutat a través de la música amb una proposta transversal, que també servirà d’aparador per al talent de la ciutat.

La segona edició del Cicle de Novel·la, Història i Platja, dirigit a un públic adult, comptarà amb la presència dels escriptors Nieves Herrero (10 de juliol), Marta Robles (15 de juliol), Nieves Concostrina i Carmen Gallardo (22 de juliol), Manuel Pimentel (29 de juliol) i Jorge Molist (5 d’agost). Es farà a la platja del Serradal. Quant a l’II Festival de narració oral, dirigit a un públic infantil, serà els dimecres de juliol i agost a les 19.30 hores, alternant les platges del Serradal i del Pinar. Participaran Felip Kervarec, Eva Fernández, Blai Senabre, Silvia Colomer, Rosabel Canós, Anna Claramonte, Paula Bernabeu i Eva Andújar.

A la platja del Serradal, a més, s’organitzaran activitats mediambientals: La pesca i l’alimentació+taller construeix el teu joguet (20 de juliol; 10 i 31 d’agost; La invasió dels plàstics+taller de pintures bosses de roba (6 i 27 de juliol; i 17 d’agost); i Les tortugues marines del Mediterrani+taller de plastilina casolana (13 de juliol; i 3 i 24 d’agost). I en el punt de socorrisme al costat del Planetari, també s’ha fixat un punt de trobada per a desenvolupar activitats aquàtiques per a col·lectius amb diversitat funcional, que tindran lloc de 10.00 a 11.00 hores els dilluns i dimecres de juliol i agost.

El programa inclou una quinzena de visites guiades i teatralitzades, que són les següents: El modernisme i l’arribada del ferrocarril (12 de juny); Grau i vida marinera (26 de juny); Pirates en les nostres costes (2, 17 i 30 de juliol; i 6, 14 i 20 d’agost); Essència de Castelló (10, 24, i 31 de juliol;, i 13 i 28 d’agost); i Castelló a la fresca; tres cultures, tres històries (7 i 21 d’agost).

També es farà al Grau l’IX Festival de Ioga, del 23 al 25 de juliol; i hi haurà classes de ioga i de taitxí a la platja del Pinar als matins i al capvespre, durant els mesos de juliol i agost. I hi haurà cinema d’estiu a la platja de la Pineda els divendres a les 22.30 hores.

En la programació també figura una proposta per a setembre, que és el festival Origen, que tindrà lloc per segon any consecutiu en el Ribalta, durant els dies 24, 25 i 26.

Leave a Reply

Your email address will not be published.