fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 mant茅 les activitats educatives complement脿ries adaptades al context sanitari

Castell贸 mant茅 les activitats educatives complement脿ries adaptades al context sanitari

Educaci贸 impulsa les jornades dels Jocs Populars i Tradicionals i activitats teatrals i cinematogr脿fiques, garantint les mesures sanit脿ries.

La Regidoria d’Educaci贸 ha mantingut en aquest curs 2020-21 les activitats complement脿ries que oferia habitualment a l’alumnat, propostes que s’han adaptat als protocols sanitaris per tal de garantir “que totes les xiquetes i tots els xiquets de Castell贸 tinguen exactament el mateix calendari que en un altre curs i, per tant, les mateixes oportunitats d’aprendre, compartir experi猫ncies i gaudir”.

Aix铆 ho ha explicat el regidor de l’脿rea d’Educaci贸, Francesc Mezquita, qui ha agra茂t les entitats organitzadores tant de les jornades de Jocs Populars i Tradicionals com del programa Teatre per a Escolars i la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MiCe) l’esfor莽 per a “repensar les activitats, reduir els grups i respectar les dist脿ncies i l’煤s de mascareta per tal de continuar amb la previsi贸 i permetre que tot l’alumnat participe en aquestes propostes”. Mezquita tamb茅 ha posat l’accent en el valor educatiu d’aquests programes “per tal de treballar compet猫ncies incloses en el curr铆culum, com les socials i c铆viques i les culturals i expressives”.

Aix铆 doncs, una trentena de col路legis de Castell贸 han celebrat la vuitena edici贸 de les jornades de Jocs Populars i Tradicionals. En la proposta, la qual compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Castell贸, participen 1.500 xiquets i xiquetes de tota la ciutat i enguany han rebut una samarreta dissenyada per l’alumna del CEIP Mestre Ripoll茅s, Aroa Gargallo Garcia. L’objectiu de les jornades 茅s mantenir els jocs populars com les xapes, les birles, la cursa de sacs, el mocadoret, el set i mig o els quatre cantons.

El seminari de professorat d’Educaci贸 F铆sica organitza aquestes jornades de Jocs Populars i Tradicionals de Castell贸. Malgrat que la multitudin脿ria trobada habitual al Parc Ribalta no s’ha pogut realitzar, el col路lectiu ha celebrat als mateixos centres escolars les activitats.

D’altra banda, tamb茅 s’ha dut a terme el Teatre per a Escolars, el qual compta amb 10 centres participants i un total de set obres corresponents a cinc companyies diferents. L’activitat tamb茅 s’ha adaptat a la situaci贸 sanit脿ria. L’edici贸 ha transcorregut al llarg del mes de novembre i han participat 10 centres, els quals han gaudit d’un total de set obres representades per cinc companyies diferents (Xarxa Teatre, Teatre de l’home dibuixat, Hop, Gesti贸 Teatral, Llocart Teatre i La troupe Malab贸). El Teatre per a Escolars se celebrava en el Teatre del Raval per貌 enguany s’han fet les representacions als mateixos centres, amb l’objectiu d’evitar despla莽aments durant la crisi sanit脿ria actual.

Aix铆 mateix, els centres han participat en el visionat de les cintes incloses en la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MiCe), un festival pensat per a fer reflexionar l’alumnat i el professorat i pert treballar valors mitjan莽ant les peces audiovisuals. Les projeccions de pel路l铆cules s’han fet al centre, per tal d’evitar despla莽ar-se a cap sala i “continuar participant en la mice i gaudint del m贸n audiovisual”, com expliquen des de l’organitzaci贸 de la mostra. A m茅s a m茅s, el professorat ha rebut propostes did脿ctiques adaptades a l’alumnat d’infantil, primer i segon cicle de prim脿ria i secund脿ria i FP, amb activitats per a treballar un cat脿leg amb t铆tols com ‘Selfish’, ’11:40′ o ‘Ailin en la Luna’.

Leave a Reply

Your email address will not be published.