fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló organitza una concentració d’autocaravanes per a donar a conèixer el nou pàrquing al costat del Planetari

Castelló organitza una concentració d’autocaravanes per a donar a conèixer el nou pàrquing al costat del Planetari

Amparo Marco afirma que aquesta infraestructura ajudarà a desestacionalitzar l’oferta ja que els autocaravanistes poden visitar la ciutat durant tot l’any.

L’Ajuntament de Castelló ha organitzat per al cap de setmana del 22, 23 i 24 d’abril una concentració d’autocaravanes amb motiu de la posada en funcionament del pàrquing exclusiu per a vehicles habitatge que el consistori ha habilitat en la platja del Pinar, al costat del Planetari.

La concentració, que compta amb la col·laboració d’associacions del sector autocaravanista de tota Espanya, ja s’està difonent en els fòrums i mitjans especialitzats i espera atraure a turistes de tot el país. L’àrea té com a objectiu atraure a un turista emergent, de poder adquisitiu mitjà alt i que viatja una mitjana de cent dies a l’any. De fet, en els seus primers dies de funcionament el pàrquing està tenint un gran èxit, amb la majoria de les seues 20 places ocupades, sent molts dels seus usuaris procedeixen de diferents països europeus com Alemanya o França.

Precisament per a donar difusió a aquesta nova infraestructura i atraure així al major nombre possible de autocaravanistes, l’ajuntament facilitarà informació sobre els principals atractius amb què explica la ciutat, des de les platges, les rutes cicloturístiques, els paratges naturals i l’excepcional gastronomia. De fet, la concentració coincideix amb diversos esdeveniments turístics i esportius que tindran lloc aqueixos dies en la ciutat: les Jornades Gastronòmiques del Polp i la Sèpia que durant tot el mes d’abril se celebren en el Grau; la Volta Aèria Costa de Flor del taronger, AERIS, que se celebra l’en el Aeroclub i és una prova puntuable per al Campionat d’Espanya de vol amb motor; o la XVIII Marató i Mitja Castelló-Sant Joan de Penyagolosa del Circuit Nacional de Ultratrail.

L’òptima ubicació del pàrquing d’autocaravanes, al costat de la ruta cicloturística que uneix Castelló amb els municipis veïns de Benicàssim i Oropesa tant per primera línia de platja, com per l’interior, serà sens dubte un focus d’atracció per als amants de la bicicleta. I, per al qual no dispose d’ella, el servei Bicicas arriba a pocs metres del pàrquing, just davant del Planetari, amb el que els autocaravanistes que ho desitgen podran llogar bicicletes a partir d’un dia.

L’alcaldessa de la ciutat, Amparo Marco, s’ha mostrat convençuda que aquest pàrquing permetrà potenciar el turisme d’autocaravanes, un sector turístic cada vegada més emergent, de poder adquisitiu mitjà alt, que viatja una mitjana de cent dies a l’any i molt compromès amb el medi ambient.

Marco ha explicat que aquesta nova infraestructura també va encaminades a desestacionalitzar l’oferta ja que els autocaravanistes podran visitar-nos durant tot l’any i ha destacat que aquest tipus de turisme “genera un important impacte econòmic en el comerç local perquè consumeix en aquests establiments”.

Per a finalitzar, l’alcaldessa ha afegit que “les nostres platges, el Grau i tota la ciutat de Castelló tenen un ampli potencial turístic que hem de saber aprofitar amb criteris de sostenibilitat ambiental i social i cuidant la qualitat de l’oferta de productes i serveis des d’una perspectiva global”.

Característiques del pàrquing

L’aparcament per a autocaravanes ocupa una superfície de 2.000 metres quadrats i compta amb un punt de buidatge ecològic, en el qual els vehicles poden buidar els seus dipòsits d’aigües grises, aigües negres i carregar d’aigua potable.

En el pàrquing només es pot estacionar, per la qual cosa les autocaravanes no podran, en cap cas, traure tendals, cadires, taules ni altres estris o útils. De fet, s’han instal·lat diverses taules i bancs de fusta al costat de les places d’estacionament.

La major part de les obres va finalitzar fa dues setmanes i aquests dies s’estan donant uns últims retocs en el paviment i les canalitzacions de l’àrea.

Amb l’engegada d’aquest pàrquing, Castelló s’ha convertit en una de les primeres ciutats de tot l’arc mediterrani a comptar amb una instal·lació pública d’aquest nivell, en primera línia de platja i amb punt de buidatge ecològic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.