Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló participa en el XXIII Fòrum de Ciutats per l’Ocupació amb el focus en la cooperació local

Castelló participa en el XXIII Fòrum de Ciutats per l’Ocupació amb el focus en la cooperació local

Puerta destaca l’oportunitat de la cita, que reunix una bona part de consistoris i entitats, per a conèixer nous projectes.

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria d’Ocupació i l’Agència de Desenvolupament Local-Castelló Crea, ha participat esta setmana en la jornada ‘Cooperació local en l’ocupació i sostenibilitat’, organitzada pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social en la qual per primera volta s’han reunit les tres xarxes l’objectiu comú de les quals és el foment del desenvolupament local sostenible: la Xarxa de Territoris Socialment Responsables (REPTES), la Xarxa d’Entitats per al Desenvolupament Local (REDEL) i el Fòrum de Ciutats per l’Ocupació, que ha celebrat la seua XXIII edició. Aquesta jornada és un dels esdeveniments paral·lels de la COP25, el Cim del Clima.

La regidora d’Ocupació, Patrícia Puerta, ha assistit a les jornades que s’han celebrat el dimecres i el dijous amb l’objectiu de conèixer els projectes desenvolupats per altres ciutats amb la finalitat de poder valorar la seua implantació a les polítiques d’ocupació de Castelló. “Estos fòrums ens oferixen als ajuntaments una oportunitat d’or per a posar en comú les nostres polítiques per l’ocupació i l’emprenedoria, conèixer altres iniciatives i casos d’èxit amb l’objectiu últim de continuar millorant en les nostres polítiques locals”, ha indicat Puerta.

L’Ajuntament de Castelló és membre del fòrum de Ciutats per l’Ocupació que integren 21 consistoris de més de 100.000 habitants amb l’objectiu de millorar l’eficàcia de les polítiques d’ocupació i formació que desenvolupen els municipis, a través de la cooperació, la formació i l’intercanvi de bones pràctiques. També forma part de la Xarxa REPTES, una xarxa innovadora d’àmbit nacional, basada en un model participatiu que implica diversos agents econòmics i socials tenint com a eix vertebrador la responsabilitat social.

Al llarg de dues jornades, els assistents a esta ‘triple cimera’ d’ocupació i sostenibilitat han abordat les possibilitats de millora de les polítiques locals mitjançant la col·laboració entre entitats i noves línies de cooperació comunes. Entre altres qüestions, per exemple, s’han analitzat les possibilitats d’accions contra el canvi climàtic en les polítiques per a la generació d’ocupació.

“Castelló vol estar present en els grans fòrums en els quals, com este, intercanviem experiències per a innovar i descobrir noves fórmules d’emprenedoria i generació d’oportunitats”, ha apuntat Puerta.

La regidora d’Ocupació ha destacat el compromís de l’Ajuntament en favor de les polítiques d’ocupació i emprenedoria. Exemple d’això és que el consistori ha incrementat en un 650% el pressupost des de 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published.