fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 posa en marxa els tallers de teatre i estimulaci贸 cognitiva per a gent gran

Castell贸 posa en marxa els tallers de teatre i estimulaci贸 cognitiva per a gent gran

Ribera destaca la import脿ncia d’activitats com aquestes que fomenten l’envelliment actiu i generen oportunitats d’oci.

L’Ajuntament de Castell贸, a trav茅s de la Regidoria de Gent Gran, ha posat en marxa els tallers d’interpretaci贸 i expressi贸 teatral i el taller d’estimulaci贸 cognitiva dirigits a persones majors de 60 anys. La regidora de l’脿rea, Mary Carmen Ribera, ha visitat aquests tallers impulsats des del consistori amb l’objectiu de fomentar l’envelliment actiu i dissenyar activitats que resulten atractives a aquest col路lectiu.

Ribera ha destacat la import脿ncia de tallers com el d’estimulaci贸 cognitiva (Brain Factory), dirigit a persones majors que desitgen mantindre i potenciar la seua reserva cognitiva. En aquest taller, que es realitza en col路laboraci贸 amb la Societat Espanyola de Neurologia, es treballen 脿rees com la mem貌ria, la capacitat resolutiva, el llenguatge, l’orientaci贸 espacial, l’habilitat de c脿lcul i l’atenci贸. Les sessions inclouen exercicis variats de neurofitness, c脿lcul amb 脿bac, relaxaci贸 i benestar. En total, s’han format tres grups d’un m脿xim de 12 participants cadascun, que realitzaran una sessi贸 setmanal d’1 hora i 30 minuts de duraci贸.

La regidora ha destacat que activitats com aquesta fomenten un envelliment actiu “al mateix temps que estimulen aspectes com l’atenci贸 i la concentraci贸”. “Aquest taller, al costat del de teatre i uns altres que estem impulsant des de la Regidoria de Gent Gran, fomenten l’envelliment actiu i defensen que la maduresa 茅s una etapa en la qual continuar aprenent, gaudint i creixent”, ha valorat. Aix铆 mateix, Ribera ha recordat que el programa Brain Factory 茅s el primer creat en cooperaci贸 amb la Societat Espanyola de Neurologia, per la qual cosa “es recolza en una metodologia professional i contrastada amb la qual dinamitzar al col路lectiu de gent gran”.

D’altra banda, Ribera ha visitat el taller de teatre que es desenvolupa en el Centre Municipal de Cultura des de febrer fins al 15 de juny. Aquesta iniciativa ha sumat a 24 participants repartits entre els dos dies.

Leave a Reply

Your email address will not be published.