fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 programa dues activitats de senderisme per con猫ixer els secrets naturals del municipi

Castell贸 programa dues activitats de senderisme per con猫ixer els secrets naturals del municipi

Les rutes, organitzades per al 22 i 30 d’abril, es desenvoluparan des de la Magdalena fins a la Raca i al Tossal Gros

La campanya ‘Celebrem amb la Natura’ impulsada per la Regidoria de Sostenibilitat Ambiental proposa per al mes d’abril dues activitats dedicades al senderisme interpretatiu. Aquestes s’han organitzat per al dissabte 22 d’abril, amb motiu del Dia Internacional de la Terra, i per al diumenge 30 d’abril, Dia Internacional de Conscienciaci贸 del Soroll. Ambdues estan dirigides a un p煤blic senderista i amb inter茅s per con猫ixer els recursos naturals del terme municipal de Castell贸.

La primera de les activitats, corresponent al 22 d’abril, consistir脿 en una ruta a la Raca des de l’ermita de la Magdalena. Des d’aquesta es podran contemplar espais naturals tan emblem脿tics com el Desert de les Palmes, la Serra d’Espad脿 i el Penyagolosa. La dist脿ncia d’aquest recorregut 茅s d’11.5 quil貌metres, amb un temps aproximat de 5 hores, motiu pel qual des d’Itinerantur, l’empresa que s’encarrega de fer aquests recorreguts guiats, recomanen que els participants siguen senderistes experimentats.

El Tossal Gros ser脿 l’escenari de la jornada del diumenge 30 d’abril i ser脿 una activitat dirigida a un p煤blic de fam铆lies senderistas. Aquesta t茅 l’objectiu d’allunyar-se de la gresca de les ciutats i gaudir de la serenitat que es respira a les muntanyes de la Plana. Con猫ixer els sons de la natura, d’algunes esp猫cies d’aus i disfrutar de la tranquil路litat del m贸n natural s贸n alguns dels plaers que aquest mat铆 ofereix a les fam铆lies que vulguen participar. La dist脿ncia d’aquesta ruta 茅s d’uns 6 quil貌metres amb un temps aproximat de 3.5 hores.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Castell贸 i Itinerantur animen als ciutadans a sumar-se a la campanya i participar en les diverses activitats que es realitzen a trav茅s de la sensibilitzaci贸 ambiental, la interpretaci贸 del patrimoni i l’esport en fam铆lia per obrir el Castell贸 m茅s verd a tota la poblaci贸.

Les activitats s贸n gratu茂tes i sols requereixen una inscripci贸 pr猫via a trav茅s de la web info@itinerantur.com. Ambdues formen part de la tasca de l’Ajuntament de Castell贸 de la Plana, a trav茅s de la Regidoria de Sostenibilitat Ambiental, per promoure i conscienciar entre la poblaci贸 la sensibilitzaci贸 ambiental. ‘Celebrem la Natura’ 茅s una de les tres campanyes, juntament amb ‘Castell贸 + sostenible’ i ‘Sentim els parcs’, que impulsa la Regidoria de Sostenibilitat Ambiental, encap莽alada per Sara Us贸, per a fomentar valors ambientals entre la ciutadania.

Leave a Reply

Your email address will not be published.