fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló promou la prevenció com a via per a millorar la qualitat de vida en unes jornades sobre salut

Castelló promou la prevenció com a via per a millorar la qualitat de vida en unes jornades sobre salut

La regidora Mary Carmen Ribera presenta ‘La salut comença en tu’ amb xarrades que aborden temes com la prevenció del càncer.

La prevenció com a millor eina. La regidora de Salut Pública de l’Ajuntament de Castelló, Mary Carmen Ribera, ha presentat les I Jornades ‘La salut comença en tu’ que se celebraran dijous que ve, 17 de novembre, a partir de les 18.00 en el saló d’actes del Centre Social i Cultural Cajamar (carrer Enmig,49) amb entrada gratuïta. “Aquesta jornada pretén informar i conscienciar a la població sobre els problemes de salut que afecten a la ciutadania per a poder prevenir-los adequadament, augmentant la seua qualitat de vida. Perquè una bona salut implica benestar emocional, social i físic”, ha destacat la regidora.

Com es perd la salut, quins són les causes de les malalties que patim, quines solucions existeixen, què intervé en la presa de decisions sobre els aspectes que ens afecten en la nostra vida diària… són alguns dels temes que s’abordaran en aquestes jornades. La primera ponència, impartida per la fisioterapeuta Bibiana Badenes, porta per títol El nostre cos, la nostra eina vital.

A continuació s’abordarà la prevenció del càncer i l’actitud davant la malaltia, a càrrec de Teresa García Redón, responsable del programa de prevenció del càncer de mama a Castelló; Gemma Carda Isach, metge de família en el Centre de Salut Integrat Gran Via, i Gema Monforte Gilabert, especialista en medicina familiar i comunitària.

La doctora Teresa García ha destacat “l’interès d’aquestes jornades orientades a la prevenció” perquè, ha subratllat, “la prevenció és l’arma més eficaç per a barallar contra el càncer”. La responsable del programa de prevenció de càncer de mama ha recordat que “una de cada vuit dones espanyoles ha tingut, té o tindrà un càncer de mamà pel que un diagnòstic precoç és clau per a millorar els índexs de curació”.

Tant la regidora de Salut Pública, Mary Carmen Ribera, com la doctora Teresa García han convidat a participar en aquestes jornades de salut. “A través d’aquestes xarrades anem a conèixer millor els factors que afecten a la nostra salut, les eines al nostre abast per a prevenir malalties i millorar els diagnòstics”, ha defensat l’edil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.