fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 promou la prevenci贸 com a via per a millorar la qualitat de vida en unes jornades sobre salut

Castell贸 promou la prevenci贸 com a via per a millorar la qualitat de vida en unes jornades sobre salut

La regidora Mary Carmen Ribera presenta ‘La salut comen莽a en tu’ amb xarrades que aborden temes com la prevenci贸 del c脿ncer.

La prevenci贸 com a millor eina. La regidora de Salut P煤blica de l’Ajuntament de Castell贸, Mary Carmen Ribera, ha presentat les I Jornades ‘La salut comen莽a en tu’ que se celebraran dijous que ve, 17 de novembre, a partir de les 18.00 en el sal贸 d’actes del Centre Social i Cultural Cajamar (carrer Enmig,49) amb entrada gratu茂ta. “Aquesta jornada pret茅n informar i conscienciar a la poblaci贸 sobre els problemes de salut que afecten a la ciutadania per a poder prevenir-los adequadament, augmentant la seua qualitat de vida. Perqu猫 una bona salut implica benestar emocional, social i f铆sic”, ha destacat la regidora.

Com es perd la salut, quins s贸n les causes de les malalties que patim, quines solucions existeixen, qu猫 interv茅 en la presa de decisions sobre els aspectes que ens afecten en la nostra vida di脿ria… s贸n alguns dels temes que s’abordaran en aquestes jornades. La primera pon猫ncia, impartida per la fisioterapeuta Bibiana Badenes, porta per t铆tol El nostre cos, la nostra eina vital.

A continuaci贸 s’abordar脿 la prevenci贸 del c脿ncer i l’actitud davant la malaltia, a c脿rrec de Teresa Garc铆a Red贸n, responsable del programa de prevenci贸 del c脿ncer de mama a Castell贸; Gemma Carda Isach, metge de fam铆lia en el Centre de Salut Integrat Gran Via, i Gema Monforte Gilabert, especialista en medicina familiar i comunit脿ria.

La doctora Teresa Garc铆a ha destacat “l’inter猫s d’aquestes jornades orientades a la prevenci贸” perqu猫, ha subratllat, “la prevenci贸 茅s l’arma m茅s efica莽 per a barallar contra el c脿ncer”. La responsable del programa de prevenci贸 de c脿ncer de mama ha recordat que “una de cada vuit dones espanyoles ha tingut, t茅 o tindr脿 un c脿ncer de mam脿 pel que un diagn貌stic preco莽 茅s clau per a millorar els 铆ndexs de curaci贸”.

Tant la regidora de Salut P煤blica, Mary Carmen Ribera, com la doctora Teresa Garc铆a han convidat a participar en aquestes jornades de salut. “A trav茅s d’aquestes xarrades anem a con猫ixer millor els factors que afecten a la nostra salut, les eines al nostre abast per a prevenir malalties i millorar els diagn貌stics”, ha defensat l’edil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.