fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló recupera les consoles dels 80 i els 90 per un dia

Castelló recupera les consoles dels 80 i els 90 per un dia

Joventut reuneix als apassionats als videojocs clàssics en l’esdeveniment ‘Castelló va de retro’ aquest dissabte en el Casal Jove.

Castelló es convertirà el 12 de novembre en la capital de les videoconsoles ‘retro’. Durant un dia, els afeccionats a la retroinformàtica i consoles clàssiques podran jugar amb altres assistents i debatre i intercanviar videojocs amb altres persones que mantenen en marxa les seues màquines.

Castelló va de retro és la primera trobada de videojocs clàssics que se celebra en la ciutat i té l’entrada gratuïta per a totes les edats. A més, els assistents podran gaudir de la zona de joc, amb consoles i microordinadors clàssics dels 80 i 90 i d’una exposició d’aquest tipus de màquines molt originals i poc conegudes, segons ha explicat el regidor de Joventut, José Luis López.

Xarrades i podcast en directe

Els assistents podran intercanviar les seues màquines i jocs antics en un mercat ambulant i podran assistir a les activitats que es realitzaren durant el matí i la vesprada. La primera d’elles, a les 12.00 hores, serà una xarrada sobre el joc El Malson de Ripollés a càrrec del seu creador, Pablo Navarro, qui també presentarà altres jocs de la seua creació. A la vesprada tindrà lloc un podcast en directe, a càrrec de Rejugando Podcast.

Aquest esdeveniment està organitzat pel grup Va-de-Retro (organitzador de diversos esdeveniments d’aquesta índole en la ciutat de València i que participa de forma activa en les majors fires de videojocs a nivell nacional) i compta amb la col·laboració de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Castelló.

Els organitzadors animen als afeccionats a apuntar-se i participar recordant els anys 80: “Qui no recorda les vesprades que va passar jugant amb el seu ordinador de 8 bits, aquelles interminables càrregues amb el cassette, o jugar amb la seua flamant consola de cartutxos, les reunions a casa d’un amic per a passar-nos les últimes novetats, llegir les revistes Micromania, Hobby consoles o Superjuegos recentment eixides, comentar les diferències entre les màquines, parlar dels jocs del moment i intercanviar-nos cintes i cartutxos?”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.