fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 reivindica una mobilitat respectuosa amb un PARK(ing) Day carregat d’activitats gratu茂tes

Castell贸 reivindica una mobilitat respectuosa amb un PARK(ing) Day carregat d’activitats gratu茂tes

Les regidories de Mobilitat i Comer莽 organitzen concerts, tallers de dinamitzaci贸 comercial, gimcanes o petjada de carboni.

El carrer Navarra de Castell贸 mudar脿 la seua ‘pell’ amb el PARK(ing) Day, una iniciativa nascuda en San Francisco en 2005 que s’ha est猫s a altres ciutats de tot el planeta i que a Castell贸 celebra la seua segona edici贸 dissabte que ve 22 de setembre. Cotxes i asfalt cediran protagonisme a vianants, concerts en directe, tallers de dinamitzaci贸 comercial, gimcana sostenible, xarrades, activitats ludicodid脿ctiques, inspecci贸 gratu茂ta de bicicletes, entre altres.

La iniciativa, que coincideix amb el Dia Europeu Sense Cotxes, s’emmarca dins de la Setmana Europea de la Mobilitat organitzada per l’Ajuntament de Castell贸 per a reivindicar una mobilitat m茅s sostenible i respectuosa. El PARK(ing) Day transformar脿 les places d’estacionament de la zona blava en l’escenari d’activitats pensades per a tots els p煤blics, per貌 especialment familiar, durant tot el dia. I no s贸n poques.

Concerts en directe i gimcana

Dos grups locals posaran la m煤sica en el carrer Navarra en esta jornada promoguda per les regidories de Mobilitat i Comer莽, dirigides per Rafa Sim贸 i Patricia Puerta. Simago Lemons (13:00 h) i Las Aut茅nticas (18:00 h) posaran rock’n’roll i un pop amb gust de cl脿ssics a este PARK(ing) Day que en la seua segona edici贸 ha ampliat durada i potenciat la programaci贸.

La gimcana sostenible de SuTaxi tamb茅 se sumisca a esta jornada per a reivindicar una ciutat m茅s amable per a les persones. Els participants hauran de superar una s猫rie de proves que li portaran a rec贸rrer a peu un recorregut urb脿 i posar a prova la seua orientaci贸. Una activitat divertida que permet redescobrir la ciutat.

Tallers i inspecci贸 de bicicletes

La Fundaci贸 per a l’Efici猫ncia Energ猫tica f2e posar脿 a la disposici贸 de la ciutadania la seua calculadora de petjada de carboni, de manera que puguen con猫ixer quins impactes tenen els seus despla莽aments sobre el medi ambient i quines mesures poden prendre per a reduir les seues emissions, posant l’accent en la conducci贸 eficient, els avantatges dels viatges compartits i l’煤s racional del vehicle. A m茅s, podran visionar en l’stand de la fundaci贸 f2e diversos videoconsells de petjada de carboni, economia del ben com煤 i conducci贸 eficient. Bicicas tamb茅 habilitar脿 el seu punt d’Inspecci贸 T猫cnica de Bicicletes per a revisions gratu茂tes.

Els tallers de dinamitzaci贸 comercial (d’11:00 a 14:00 i de 17:30 a 19:30) potenciaran l’煤s del carret de la compra com a manera ecol貌gica per a potenciar el consum de proximitat. A m茅s, s’ha previst una gimcana comercial per a donar a con猫ixer els serveis del carrer Navarra i reconeixement dels serveis a trav茅s de manualitats de fitxes retallables i personalitzables en les quals descobrir una sabateria, perfumeria, tenda de menjars per a portar, llibreria, sastreria, etc…

Tamb茅 s’ha programat un taller de comportament ciutad脿, canvi clim脿tic i ecologia. A trav茅s de personatges realitzats en forma de fermalls s’explicar脿 el cicle del comer莽 de proximitat, els seus avantatges en el desenvolupament sostenible aix铆 com el seu impacte en el barri en completar un cicle de desenvolupament econ貌mic que permet el creixement de la societat de la zona.

El taller de comer莽 local permetr脿 personalitzar bosses de paper reciclat amb motius relatius a l’ecologia i el comer莽 de proximitat i explicaci贸 de la desaparici贸 de l’煤s del pl脿stic promovent l’煤s de bosses de paper, tela o tela sense teixir en el comer莽 de proximitat.

El PARK(ing) tamb茅 incorpora dues xarrades sobre l’evoluci贸 del transport i sobre l’efici猫ncia. A les 11:00 Pablo Marco Dols explicar脿 la hist貌ria del transport p煤blic en la ciutat de Castell贸 amb la xarrada ‘Del cotxe de Soler al TRAM’ i a les 12.00 ser脿 el gerent de la Fundaci贸 f2e, V铆ctor Gaceta, qui sensibilitze sobre conducci贸 eficient i segura.

La Setmana Europea de la Mobilitat arranca dem脿 a Castell贸 amb activitats l煤dicodid脿ctiques en els col路legis Carles Salvador i Censal i tamb茅 amb tallers en el parc Ge貌leg Royo. A m茅s, durant la resta de la setmana se celebrar脿 la I Jornada de Mobilitat Respectuosa; una jornada de microconcerts en autobusos i TRAM amb el Conservatori Calasancio; una macrobicicletada i pedib煤s i activitats en altres col路legis com Illes Columbretes, Jaume I i Manel Garcia Grau.

Leave a Reply

Your email address will not be published.