fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló rep un premi nacional per la bona gestió municipal en favor de la diversitat religiosa

Castelló rep un premi nacional per la bona gestió municipal en favor de la diversitat religiosa

El regidor de Benestar Social que aquest èxit és fruit de treball de la Mesa Interreligiosa en la promoció de la tolerància i el respecte

L’Ajuntament de Castelló ha sigut premiat a nivell nacional per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) per la seua magnífica gestió municipal en favor de la diversitat religiosa, concretament en la categoria de coneixement, reconeixement i participació de les minories religioses. El guardó és una distinció a la labor realitzada des de la Mesa Interreligiosa de Castelló, reforçada per la regidoria de Benestar Social des que l’àrea està dirigida per José Luis López.

L’edil ha manifestat el seu suport a la labor que realitza per esta entitat i ha destacat que “s’està aconseguint l’objectiu de mostrar el pluralisme religiós que existeix en la nostra ciutat col·laborant entre les diferents confessions per a afavorir el coneixement de cadascuna d’elles i potenciar les actituds de tolerància cap a les persones, tant amb creences religioses com sense elles”.

En l’actualitat, en la Mesa Interreligiosa estan representades quatre de les cinc religions reconegudes a nivell mundial, com són el cristianisme, l’islam, el judaisme i l’hinduísme. Aquestes quatre religions es manifesten a Castelló en 25 confessions religioses, 23 de les quals formen part de la Mesa Interreligiosa.

López ha destacat que a través de l’entitat “són moltes les persones que treballen per fer possible aqueixa cohabitació entre religions des de la igualtat, el respecte i la realització de projectes en conjunt, tals com a reunions, tallers, concerts o jornades de convivència, i aquesta labor està sent un èxit de tots”.

Amb motiu del premi de la FEMP, la regidoria de Benestar Social, juntament amb la Mesa Interreligiosa, prepara un acte formal que tindrà lloc en els pròxims dies amb l’objectiu de donar a conèixer als integrants i capdavanters religiosos a Castelló la concessió d’aquest guardó.

Leave a Reply

Your email address will not be published.