fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Centenars de Borrianencs disfruten d’un “Viatge de l’Art” del CMA Martí de Viciana

Centenars de Borrianencs disfruten d’un “Viatge de l’Art” del CMA Martí de Viciana

Durant dues jornades, els veïns i veïnes de Borriana han pogut gaudir de les desenes de mostres sobre el treball i les disciplines artístiques que durant l’any s’imparteixen en el centre.

Ja avisava el director del CMA Martí de Viciana, Pepe Azpitarte, durant la presentació del “Viatge de l’*Art” que “esperem que la participació siga multitudinària i encara que entenem el Viatge de l’Art com una mostra del que es fa en el nostre i no com un festival a l’ús, estem segurs que els carrers de Borriana tornaran a omplir-se de música, dansa i tot tipus d’arts plàstiques”. I així ha sigut, perquè durant dos dies, el carrer Sant Pere Pasqual, la plaça de la Mercè o els exteriors del Mercat Municipal s’han convertit en un formiguer de gent que no ha volgut perdre’s la variada oferta artística que ha convertit els exteriors del centre en els escenaris perfectes per a l’expressió artística.

Des de les onze del matí, el mural col·lectiu que ja es va iniciar el divendres a la vesprada ha acabat de prendre forma amb la nova imatge del centre com a protagonista i les tres lletres amb les quals gran part de la ciutadania identifica al Martí de Viciana, “CMA”. A pocs metres, els més xicotets i xicotetes gaudien de l’espectacle de teatre infantil “Les Maletes de Mimí”, mentre les danses orientals de l’alumnat del CMA eren les protagonistes en el carrer Sant Pere Pasqual. El matí s’ha tancat amb el bureo a les portes del CMC La Mercè, on les dolçaines i tabals no han deixat de sonar mentre joves i majors s’animaven amb les danses més tradicionals.

Però encara quedava per celebrar com devia el final d’un “Viatge de l’Art” que “fins i tot ha sobrepassat les previsions que teníem sobre la participació”, tal com ha assenyalat el regidor de Cultura, Vicent Granel, qui no s’ha perdut eixe colofó final amb “Un viatge de somni”. La cantata col·lectiva de Carles Gumí ha sigut interpretada conjuntament per l’alumnat i professorat del centre, els i les alumnes CEIP Novenes de Calatrava i del Roca i Alcaide i la Coral Infantil Borrianenca, en el que el mateix Granel ha descrit com “un gran espectacle que ha sigut la forma perfecta de tancar aquest “Viatge de l’Art” que de nou ha demostrat que el treball que es duu a terme en el CMA Martí de Viciana és un referent per a totes les comarques del nord valencià, i que sabem que suposa la seguretat de seguir introduint als més joves en les diferents disciplines artístiques i de comptar amb un futur esplendorós a escala cultural”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.