Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Cineculpable prepara un monstruós assalt per a una 22a edició que rep 345 curtmetratges a concurs a Vila-real

Cineculpable prepara un monstruós assalt per a una 22a edició que rep 345 curtmetratges a concurs a Vila-real

El festival internacional s’inspira en les criatures del cinema de terror per a filar la seua cita 2019, que celebrarà del 25 al 29 de novembre a Vila-real.

Vint-i-dos anys contant petites grans històries i apostant per la cultura cinèfila amb vocació internacional i el repte de crear pedrera local. Vila-real prepara el nou assalt d’un dels seus festivals més emblemàtics i longeus: Cineculpable. El Festival Internacional de Curtmetratges aterrarà en l’Auditori del 25 al 29 de novembre de 2019 disposat a continuar rendint culte al setè art en petit format. La seua coordinadora, Sonia de la Vega, i la regidora de Joventut de Vila-real, Anna Vicens, han presentat este dilluns la 22a edició, que dóna el tret de sortida amb 345 curtmetratges presentats a concurs a través de la plataforma Festhome i en un termini rècord de deu dies. Obres procedents de 28 països –el 68% d’Espanya, al costat d’obres de Colòmbia, Cuba, el Japó, Corea del Sud, la Xina, Itàlia, Portugal, Rússia o Algèria, entre altres- que no fan sinó reforçar el perfil internacional d’un certamen “que ha portat i continua portant el nom de la nostra ciutat per tot el món”, ha indicat l’edil. Vicens també ha agraït a la Diputació de Castelló, i en concret a la diputada de Joventut, Lluïsa Monferrer, el suport econòmic que rebrà el festival de la institució provincial.

Cineculpable ha donat a conèixer també la imatge d’aquest any. Un cartell que signa la il·lustradora castellonenca establerta a València Laura Castelló i que gira entorn dels animals terrorífics que ha donat el cinema, “la temàtica sobre la qual transitarem en esta edició”, ha explicat Sonia de la Vega. Pel·lícules protagonitzades per animals aterridors com a Tauró, King Kong, Anaconda, Cujo, Piraña i un llarg etcètera han estat la base documental de la qual ha begut l’autora, “per a basar-me finalment en Els ocells de Hitchcock”, explica Laura Castelló.

“Partint de la imatge de Tippi Hedren amb els ocells sobrevolant-la, vaig voler representar un animal que no fos massa icònic perquè no s’identifiqués amb una pel·lícula concreta i crear així un homenatge a totes elles, per això vaig triar esta rata gegant amb enormes arpes”, diu. Una protagonista amb una imatge més actual i menys victimitzada –”no he representat a un personatge atacat pel monstre sinó a una heroïna capaç de defensar-se i lluitar contra les seues pors”, diu l’autora- completen l’obra que dóna imatge a Cineculpable 2019.

Llicenciada en Il·lustració Professional, Laura Castelló ha treballat per a marques com Amstel, Rambleta, Alhambra o El Festival dels Arts, Amnistia Internacional, Inditex i la Universitat Europea de Madrid. Este any ha publicat Queen (ed. Pengun Random), una biografia sobre la banda de Freddy Mercury per als més petits i actualment prepara el seu pròxim llibre.

Cineculpable manté en este 22è aniversari el format de les seues últimes edicions. Les projeccions, gratuïtes, se succeiran del 25 al 28 en l’Auditori a partir de les 22.00 hores. La primera de les sessions, la del dilluns 25, estarà reservada a la Secció Provincial, i del 26 al 28 li tocarà el torn als curtmetratges de la Secció Oficial. El divendres 29 de novembre acollirà la gala de lliurament de premis: 7.800 euros distribuïts en set categories.

Repetix també Cinexpress. Una activitat en la qual participen estudiants dels instituts de Secundària de Vila-real, convertits en professionals del cinema i encarregats de guionitzar, interpretar, gravar i muntar els seus propis curtmetratges, que exhibiran en la gala de clausura del festival.

Leave a Reply

Your email address will not be published.