Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Concurs de paelles per a penyes de les festes de la Mare de Déu de Gràcia de Vila-real

Concurs de paelles per a penyes de les festes de la Mare de Déu de Gràcia de Vila-real

Al voltant de 2.000 persones han participat en un dels actes més multitudinaris de les festes de la Mare de Déu de Gràcia.

L’avinguda la Murà ha acollit este migdia el tradicional Concurs de Paelles per a Penyes i posterior dinar, organitzat per la Junta de Festes i la Comissió de Penyes, entitat que celebra el seu 40 aniversari. En total, s’han cuinat 90 paelles, de les quals 30 han entrat a concurs, i les penyes guanyadores han estat: en primer lloc, Togego; el segon premi ha sigut per a El Furó; i en tercer lloc, Casal i punt.

La reina de les festes, Carmen Rubert, i les seues dames han acompanyat als penyistes i veïns participants, juntament amb els membres de la Comissió de Penyes i la Junta de Festes. Tampoc ha faltat l’alcalde de la ciutat, José Benlloch, qui s’ha interessat pel procés d’elaboració de les paelles, en especial la de la penya No Problem, que ha cuinat una paella amb la forma de l’escut de la ciutat de Vila-real.

El ‘paelló’ especial és obra de l’escultor local Roberto Bort Poveda i té unes mides d’1,65 metres d’amplada per 1,80 metres de llarg. Bort ha emprat diverses paelleres, que ha soldat per a donar-los la forma de l’escut de la ciutat. L’artista, que utilitza el ferro i altres materials reciclats per a les seues originals creacions, exposa durant estes festes a la seu social de la Fundació Caixa Rural Vila-real, sota el nom artístic de Arte Factum.

Leave a Reply

Your email address will not be published.