Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Coneix a les candidates a Fallera Major i Major Infantil de Benicarló

Coneix a les candidates a Fallera Major i Major Infantil de Benicarló

S’han presentat tres xiquetes i quatre xiques.

Ja s’han presentat les pròximes candidates a fallera major i fallera major infantil del municipi de Benicarló, sent un total de set candidates, les quals es disputaran el càrrec que representarà al seu poble a les pròximes festes josefines. A continuació pots arribar a conèixer-les millor:

Candidates a Fallera Major Infantil:

Sara Martín Rodriquez pertany a la Falla El Campanar, té 11 anys i estudia al col·legi Marquès de Benicarló. Actualment compagina els seus estudis amb l’anglés, la natació i l’atletisme. Com a fallera que és, ja des de ben xicoteta va poder viure este món des de dins, ja que tant els seus pares com la seua germana formen part de la directiva i comissió de la falla a la qual pertany. Sara diu que la falla és la seua segona casa, i de fet, l’any passat va ser capaç de ser fallera major infantil i este any, reina del foc infantil.

Alexia Cucala Loriente va nàixer el 18 de setembre de 2008 i només amb cinc mesos de vida ja va formar part dels actes fallers de la Falla Els Conquistadors. Actualment assisteix a la International School Peníscola i té com a aficions el piano, la lectura i el ballet, disciplina que practica des que tenia només 4 anys. El 2018 va poder ser representant de la seua falla amb el càrrec de fallera major infantil i este any també ha pogut ser reina del foc, cosa que ha gaudit i ha viscut amb molta emoció.

De la falla El Caduf es presenta Rocío Martínez Montaña, una xiqueta de 10 anys apassionada pel ballet, la pintura i les falles. De gran li agradaria arribar a ser artista fallera i plantar monuments infantils a Benicarló. El seu avi és el mateix fundador de la falla i és d’on li ve l’interés pel món faller, ja que va créixer en la comissió, i l’any passat va poder per fi complir el seu somni de ser fallera major infantil.

Candidates a Fallera Major:

La candidata de la Falla Benicarló és Ana Mª Quixal Orero, una xica nascuda el 24 de juny del 2000, extravertida, molt divertida i amb moltes ganes de fer amics. S’ha tret el Grau de Tècnic en Bellesa i Estètica i les seues aficions són viatjar, escoltar música, vestir-se de fallera i ballar. La seua trajectòria faller va començar quan només tenia vuit mesos, primer cop en el qual es va vestir de fallera. L’any 2008 va arribar a ser fallera major infantil i el 2018 va ser fallera major.

Conchín Bascuñana Esteve és mestre d’Educació Primària al CEIP Marqués de Benicarló i és la candidata a fallera de la Falla La Carrasca. Les seues aficions són la lectura, la música i passar el temps amb la gent que estima. El món faller el porta en la sang, ja que el seu avi va ser artista faller impulsor de les festes josefines de la ciutat. Altres membres de la seua també pertanyen a este món i de fet, el seu germà menut va ser president infantil i la seua mare, padrina de l’estendard. Conchín ha arribat a ser, fins i tot, fallera major de la falla, moment el qual va viure amb molta il·lusió i en el qual va viure experiències úniques com ella relata.

Patricia Mustieles Cerdà forma part de la Falla La Barraca i també es presenta com a candidata a fallera major pel pròxim 2020. Esta xica té 24 anys, està graduada en Mestra d’Educació Primària i dóna classes de repàs a xiquets d’entre 6 i 12 anys. Ella mateixa es considera una persona afectuosa, exigent amb si mateixa i responsable, i li agrada llegir i fer esport en el seu temps lliure. Des de sempre ha viscut envoltada de persones amants de les falles, com són els seus avis materns, els quals van formar part de la mateixa falla des del seu inici. Amb 10 mesos, la Patricia ja es va vestir per primera volta de fallera, el 2005 va ser fallera major infantil de la Falla La Paperina i dos anys més tards va ser Cort d’Honor de la fallera major infantil de Benicarló. Des dels 18 anys forma part activament de la Falla La Barraca, aconseguint ser l’any passat fallera major i enguany fallera del foc.

Finalment, Andrea Simó Zaragozà és l’última candidata a fallera i pertany a la Falla El Caduf. Té 22 anys i a causa dels estudis ha viscut cinc anys a Barcelona, on acaba de graduar-se en Odontologia. Ella es considera una enamorada de la indumentària valenciana; des que tenia 1 any ja li encantava vestir-se de fallera i participar en els diversos actes del món faller. Tota la seua il·lusió per estes festes va poder expressar-la encara més durant l’any 2018, on va ser seleccionada com a fallera major de la seua falla. Este cop torna a mostrar tota la seua decisió i sentiment en poder ser representant del seu poble en les festes josefines del 2020, ja que com diu ella “seria tot un honor i una experiència molt enriquidora com a persona”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.