fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Coneix els canvis de circulació i controls de trànsit per al FIB a Benicàssim

Coneix els canvis de circulació i controls de trànsit per al FIB a Benicàssim

La Direcció General de Trànsit presenta el dispositiu especial de trànsit amb motiu de la celebració del Festival Internacional de Música (FIB) a Benicàssim (Castelló), durant els dies 18, 19, 20 i 21 de juliol de 2019, que a més afectarà els dies 17 i 22 del mateix mes de juliol.

L’entitat organitzadora adverteix d’una concentració aproximada de 35.000 persones diàries, per la qual cosa la circulació de la Nacional 340 (N-340), que té recorregut des de Cadis a Barcelona, veurà alterada la seua circulació habitual. Amb la finalitat de garantir la major seguretat possible per a vianants i vehicles, es disposen els següents advertiments:

VIANANTS:

• Es prohibeix circular per l’N-340, als vianants. Per a accedir al recinte del Festival i a les zones d’acampada, els vianants, utilitzaran els accessos que travessen esta via a nivell inferior (pas per als vianants senyalitzat i regulat per Policia Local de Benicàssim).

Entre el km. 985+000 i el 990+000 s’establirà un dispositiu d’especial vigilància per part dels Agents de l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil amb la finalitat de garantir la Seguretat Viària en tota la zona d’influència, així com en la carretera local CV-147 (carretera del Desert de les Palmes, en el tram d’accés a Benicàssim). És necessari que tots els espectadors que es dirigisquen a la zona de concerts, siguen conscients que la seua pròpia seguretat depén que seguisquen les indicacions i, en tot cas, respecten les ordres dels Agents.

ACCÉS Al FESTIVAL:

• Per la rotonda de la Clau, km. 987 de la carretera nacional N-340, només accediran al recinte del FIB, els vehicles d’organització, staff, servei públic, emergències, serveis de neteja, etc., que compten amb una acreditació exterior, normalitzada, que els identificarà visualment.

• Els vehicles particulars que vulguen accedir al FIB, utilitzaran la carretera nacional N-340, i els accessos cap a Benicàssim degudament senyalitzats, dirigint-se cap a la CV-147 (carretera del desert), on es trobaran els estacionaments habilitats. Per al desallotjament d’estos estacionaments, s’utilitzarà també la ruta indicada, en sentit invers.

La circulació que es dirigisca al FIB des de la carretera nacional cap a Benicàssim, serà dirigida des de l’interior de la rotonda coneguda com “La clau” de Benicàssim-Sud i regulada cap al circuit establert si es dirigeixen al festival (aparcaments, interior població, costa, etc.) o cap a la CV-147. Quan resulte convenient, des de la rotonda, també, es procedirà al tancament circumstancial del carril d’accés a l’N-340, sentit Nord (Barcelona), per Agents de la Policia Local de la citada localitat.

CONDUCTORS:

S’establiran mesures especials de senyalització circumstancial entre els km., 985+000 i el 990+000 de l’N-340 (Cadis-Barcelona), en tots dos sentits i eix central de la calçada, a partir del dimecres pròxim dia 17 de l’actual, i fins a les 15 hores del dilluns, dia 22 de juliol.

Per a evitar situacions de perill d’accidents i molèsties innecessàries als usuaris de l’N-340, es prega que no es detinga en la calçada, ni en el voral i que continue circulant fins a realitzar el canvi de sentit en els llocs senyalitzats per a poder accedir a la zona d’estacionament habilitada per l’Organització del Festival Musical.

Els conductors que no es dirigisquen al festival hauran d’evitar circular per l’N-340 en tot este tram perquè es trobarà amb una circulació alentida a 40 km/hora, amb senyalització circumstancial, i amb limitació de velocitat controlada per Radar.

Com a itinerari alternatiu per als conductors que es dirigisquen per l’N-340 cap a la Jonquera i viceversa, es recomana utilitzar la carretera CV-10 (des de Castelló cap a Borriol per CV-151) sentit La Jana, fins a km. 47+500, i incorporació a la carretera CV-13 sentit N-340 – Vilanova d’Alcolea – Torreblanca, que enllaça en el km. 1013+100 d’esta via; o en sentit invers, o l’autopista de peatge AP-7 des de l’accés de Castelló Nord fins a la sortida d’Orpesa i per a aquells que ho facen en direcció Cadis, el mateix desviament en sentit invers (accés a l’autopista de peatge AP-7 a Orpesa fins a Castelló Nord).

Els conductors que es dirigisquen a Benicàssim hauran d’utilitzar qualsevol de les vies d’accés a la població (Avinguda Ferrandis Salvador, antiga carretera N-340, la nova carretera CV-149, carretera del Serradal) evitant circular pel tram abans esmentat de l’N-340.

Haurà d’evitar-se la utilització del vehicle particular a favor del transport públic. Els estacionaments es realitzaran en els llocs habilitats a este efecte, quedant terminantment prohibit estacionar en els vorals de l’N-340, així com en tota la seua àrea d’influència. Els vehicles mal aparcats seran retirats pel Servei de grues de l’Ajuntament de Benicàssim.

Per part del Subsector de Trànsit de la Guàrdia Civil de Castelló, es mantindrà un dispositiu de vigilància, regulació, control i supervisió del tram afectat, els dies que dure l’esdeveniment i de forma permanent les 24 hores del dia, amb la finalitat de garantir la seguretat viària.

La Direcció General de trànsit espera que el civisme i l’educació de tots els participants en ESTE macro concert, permeten fer més fàcil la labor dels Agents de circulació i col·laboren perquè, durant la seua celebració, no es menyscabe la Seguretat Viària en tota la zona d’influència del Festival.

Leave a Reply

Your email address will not be published.