fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Cortes d’Arenós acull demà el segon concert del VI Dolç Festival que ha programat la Diputació per tota la província

Cortes d’Arenós acull demà el segon concert del VI Dolç Festival que ha programat la Diputació per tota la província

La Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters és la impulsora d’este esdeveniment que promociona la música tradicional.

Cortes d’Arenós serà la segona localitat que aculla enguany la sisena edició del Dolç Festival. Es tracta d’una iniciativa promoguda per la Diputació de Castelló en col·laboració amb la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters, que portar-la música tradicional de la dolçaina i el tabal a totes les zones de la província.

D’esta forma, demà dimecres, a les 18 hores, tindrà lloc l’actuació del Grup de Dolçaina i Tabal Xarançaina de Castelló a Cortes d’Arenós, en l’Alt Mijares. Esta iniciativa que té per objecte fomentar la música tradicional desenvoluparà vuit concerts que tindran lloc fins al 23 de setembre.

El vicepresident provincial i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha posat de manifest que “durant estos anys la dolçaina, instrument tradicional imprescindible en les nostres festes i celebracions, ha guanyat espai i ocupa dignament el lloc que li correspon, actualment ja s’imparteix com a instrument reglat en el Conservatori Professional de Música “Mestre Tàrrega” de Castelló. I tot açò ha sigut possible gràcies a l’esforç que han fet les agrupacions de dolçainers i tabaleters per a mantenir vius els instruments més tradicionals i a accions com esta que capitaneja la Diputació de Castelló”.

Cal assenyalar que durant la passada edició de 2017 més de 2.000 persones van gaudir dels vuit concerts celebrats, i durant estos anys, ja són 40 les poblacions de Castelló en les quals s’ha pogut gaudir d’estos esdeveniments, unes previsions que espera “fins i tot superar gràcies al fet que ja és una iniciativa coneguda i a la gran difusió que li donarem a través de l’Agenda provincial en la web dipcas.es”.

Les dates següents a Cortes d’Arenós seran, el 18 d’agost en Chóvar, el 19 d’agost a Herbers, el 8 de setembre a Culla i el 23 de setembre el Figueroles. Ja va tenir lloc el passat 21 de juliol amb gran èxit d’acolliment el primer dels concerts a Sant Rafel del Riu amb cercaviles i concert a càrrec de la Escola de Dolçainers i Tabaleters de Tales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.