fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Culla viatja al segle XIII el cap de setmana vinent

Culla viatja al segle XIII el cap de setmana vinent

Este esdeveniment reunir脿 a m茅s de 120 recreadors d’Espanya i Fran莽a.

Culla tornar脿 a acollir la seua recreaci贸 hist貌rica Culla 1233, que celebra la seua segona edici贸 el cap de setmana vinent. Els dies 30 de setembre i 1 d’octubre, totes aquelles persones que visiten este emblem脿tic municipi de l’Alt Maestrat, podran gaudir d’un complet programa d’activitats elaborat per l’agrupaci贸 ‘Militia Christi del Maestrat’, l’ajuntament i col路laboradors locals.

Este viatge al passat s’inaugurar脿 el dissabte, a les 10:00h, amb l’obertura del mercat medieval. A partir d’este moment, la localitat acollir脿 multitud d’escenificacions, com a batalles entre les tropes de Don Blasco de Alag贸n i la guarnici贸 sarra茂na de Culla, la compra del castell per part dels templers a Guillem d’Anglesola, “el lladre del mercat”, “el vestit del cavaller” o una desfilada amb tots els participants. Cal destacar que, este esdeveniment reunir脿 a m茅s de 120 recreadores que venen de les prov铆ncies de Castell贸, Val猫ncia, M煤rcia, Madrid, Albacete, Alacant i Saragossa, aix铆 com un nombr贸s grup d’afeccionats de Carcassonne a Fran莽a.

La Diputaci贸 de Castell贸, juntament amb el Patronat de Turisme, tamb茅 col路labora amb esta cita que posar脿 en valor l’important llegat patrimonial de Culla. En paraules de l’alcalde, V铆ctor Fabregat, “la recreaci贸 hist貌rica Culla 1233 reivindica, una vegada m茅s, l’autenticitat del nostre municipi i el seu important valor cultural, hist貌ric i tur铆stic”. Finalment, Fabregat ha afegit que “des del consistori, seguirem donant suport a totes aquelles propostes que ajuden a promocionar el nostre patrimoni i generar oportunitats per a l’interior de la nostra prov铆ncia”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.