Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Culla viatja al segle XIII el cap de setmana vinent

Culla viatja al segle XIII el cap de setmana vinent

Este esdeveniment reunirà a més de 120 recreadors d’Espanya i França.

Culla tornarà a acollir la seua recreació històrica Culla 1233, que celebra la seua segona edició el cap de setmana vinent. Els dies 30 de setembre i 1 d’octubre, totes aquelles persones que visiten este emblemàtic municipi de l’Alt Maestrat, podran gaudir d’un complet programa d’activitats elaborat per l’agrupació ‘Militia Christi del Maestrat’, l’ajuntament i col·laboradors locals.

Este viatge al passat s’inaugurarà el dissabte, a les 10:00h, amb l’obertura del mercat medieval. A partir d’este moment, la localitat acollirà multitud d’escenificacions, com a batalles entre les tropes de Don Blasco de Alagón i la guarnició sarraïna de Culla, la compra del castell per part dels templers a Guillem d’Anglesola, “el lladre del mercat”, “el vestit del cavaller” o una desfilada amb tots els participants. Cal destacar que, este esdeveniment reunirà a més de 120 recreadores que venen de les províncies de Castelló, València, Múrcia, Madrid, Albacete, Alacant i Saragossa, així com un nombrós grup d’afeccionats de Carcassonne a França.

La Diputació de Castelló, juntament amb el Patronat de Turisme, també col·labora amb esta cita que posarà en valor l’important llegat patrimonial de Culla. En paraules de l’alcalde, Víctor Fabregat, “la recreació històrica Culla 1233 reivindica, una vegada més, l’autenticitat del nostre municipi i el seu important valor cultural, històric i turístic”. Finalment, Fabregat ha afegit que “des del consistori, seguirem donant suport a totes aquelles propostes que ajuden a promocionar el nostre patrimoni i generar oportunitats per a l’interior de la nostra província”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.