fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Cultura programa aquest cap de setmana les XXV Jornades d’Astronomia en el Planetari

Cultura programa aquest cap de setmana les XXV Jornades d’Astronomia en el Planetari

La trobada pretén ser un fòrum de reunió per a professionals i aficionats al món de l’astronomia i obert al públic general

La regidoria de Cultura, dirigida per Verònica Ruiz, i el Planetari de Castelló han organitzat per a aquest cap de setmana les XXV Jornades d’Astronomia, un fòrum de reunió de professionals i aficionats al món de l’astronomia i obert a la participació del públic en general.

En aquesta edició del 2017, les jornades se celebraran els dies 7, 8 i 9 d’abril i al llarg d’aquests dies tindran lloc ponències i conferències de diferents temes al voltant de l’astronomia, com la formació, l’actualitat, els últims descobriments o participacions, la història de la ciència i un llarg etcètera. La inauguració de les jornades tindrà lloc demà divendres.

La XXV edició de les Jornades d’Astronomia comptarà amb destacats investigadors i divulgadors que centren el seu treball en els camps de l’astronomia, entre ells el doctor Josep María Tardo, actualment investigador del CSIC i qui en la seua etapa d’estudiant va treballar en el Planetari. Tardo compartirà durant les jornades les seues experiències en l’estudi dels meteorits.

Per la seua banda, el doctor Jesús Martínez Fredes, investigador de reconegut prestigi mundial i que col·labora en projectes de recerca de la NASA i l’ESA, com el de formació en geologia dels astronautes que viatjaran a Mart, mostrarà els avanços obtinguts en el coneixement del planeta nano Plutó gràcies a la New Horizont.

El Sol també estarà present, i coneixerem els últims descobriments de la mà del doctor Héctor Socas, investigador de l’IAC. A més, un dels temes més candents en els últims anys és l’existència de planetes al voltant d’altres estels, el doctor Enric Pallé mostrarà com hem avançat en aquest camp i en la cerca de vida fora de la Terra.

Una de les tècniques que més estan florint en els últims anys és el ‘timelapse’, una sèrie de fotografies que en ser vistes com un vídeo permet veure l’evolució en el temps. Un dels grans especialista en aquest camp a nivell mundial, Daniel López, mostrara els seus treballs i de la tècnica per a aconseguir-los.

Leave a Reply

Your email address will not be published.