fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Dos dies d’oficis tradicionals a Benassal

Dos dies d’oficis tradicionals a Benassal

Benassal ha inaugurat este mat铆 la quarta edici贸 de la Fira d’Oficis.

Benassal ha obert les portes este mat铆 de la quarta edici贸 de la Fira d’Oficis que, enguany, arriba carregada de novetats. M茅s de 300 ve茂ns i ve茂nes s’han vestit com fa un segle per a rememorar els oficis dels seus ancestres. A m茅s, enguany, la Fira, compta amb nombroses novetats. Una d’elles ha sigut l’arribada de “La Viatgera” de la companyia La Hisp脿 Font en Segures. Es tracta del primer autob煤s que va traslladar a turistes fins a la Font d’En Segures fa un segle. La Viatgera ha comptat amb la col路laboraci贸 de personatges de la Belle Epoque de Benic脿ssim i de Vilafam茅s 1900. A la seua arribada no ha faltat un glop d’Aigua de Benassal.

En la inauguraci贸 tamb茅 s’ha donat a con猫ixer la nova exposici贸 arqueol貌gica de la Cassassa dels Moros, que arreplega els jaciments musulmans que es poden trobar en el terme municipal de la localitat. La mostra, que passar脿 a ser permanent, se situa en la Torre de la Pres贸. Aix铆 mateix s’ha inaugurat l’exposici贸 de dibuixos “50 personatges de fa 50 anys”.

A m茅s dels oficis tradicionals que es poden trobar en el nucli antic durant tot el cap de setmana hi haur脿 demostracions amb la filadora de llana, l’esquilador d’ovelles, el safareig, el tast de vins de la zona, la sega tradicional, l’aparell d’animals…

Esta vesprada tindr脿 lloc la presentaci贸 del projecte de Museu de la Vida Rural de la localitat. No faltar脿 tampoc el tradicional Ball Pla en el Pat铆 de Palanques.

Tots els que s’acosten durant el cap de setmana a Benassal podran con猫ixer com reparava el sabater, l’elaboraci贸 de vi o sab贸, el treball del truficultor, l’elaboraci贸 de formatges, l’exposici贸 de llen莽ols pintats, l’activitat de “les remeieres”, l’apicultor, l’artesania amb les cistelles de v铆met…

A m茅s en la Casa de la Costureta podr脿 con猫ixer-se la hist貌ria d’Aigua de Benassal, com era el poble fa 100 anys o el paviment hidr脿ulic. Els carrers de Benassal es converteixen en un museu viu de com era la vida en el poble fa un segle.

Leave a Reply

Your email address will not be published.