fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Early Music Morella celebrarà la seua novena edició al voltant de la Europa del Renaixement

Early Music Morella celebrarà la seua novena edició al voltant de la Europa del Renaixement

La IX Acadèmia i Festival Internacional de Música Medieval i Renaixentista desenvoluparà el seu projecte artístic, pedagògic i social a Morella de l’17 a l’23 de juliol, com tenia previst.

La programació definitiva s’anunciarà a principis de juliol encara que l’organització confia en realitzar la majoria de les activitats amb totes les mesures i protocols de seguretat davant el COVID-19

Este esdeveniment cultural, que promou l’accés a una formació d’excel·lència, oferirà diversos concerts, conferències, una taula de debat i nombroses activitats complementàries

Early Music Morella, Acadèmia i Festival Internacional de Música Medieval i Renaixentista, que organitza l’Associació Cultural Comes, celebrarà el projecte artístic, pedagògic i social a la ciutat de Morella (Castelló) de l’17 al 23 de juliol, com tenia previst. En la seua novena edició, sota el títol Europa, paisatge sonor del vell continent, aprofundirà en la música de grans autors de la Renaixença, adaptant-se en tot moment a la situació derivada pel COVID-19 i d’acord amb les exigències sanitàries i les mesures a adoptar en funció de la seua evolució.

L’objectiu de l’organització del festival és que els concerts i les classes siguen presencials a excepció dels protagonitzats per artistes o professors estrangers que no puguen assistir per la pandèmia. Per això, algunes especialitats podrien impartir-online a la seu de Morella als alumnes matriculats. La programació definitiva dels concerts de festival s’anunciarà a principis de juliol encara que l’organització confia a poder dur a terme la majoria de les activitats.

Este esdeveniment cultural, que promou l’accés a una formació d’excel·lència en el patrimoni musical antic que impartiran prestigiosos músics i ponents, oferirà diversos concerts, conferències, una taula de debat i nombroses activitats complementàries. Early Music Morella és un dels cursos especialitzats de música antiga més destacats d’Europa en els quals es combina la música culta i la tradicional abordada des de la perspectiva de la música històrica com a segell i tret distintiu.

S’oferiran actuacions per gaudir de les músiques renaixentistes europees i es realitzaran visites guiades, exposicions, jam sessions, tallers de construcció d’instruments i de difusió de la música antiga entre joves, gent gran i col·lectius desfavorits en el seu vessant social. Està obert a tots els públics, pretén suplir la manca d’estudis i investigació i abasta repertoris diversos que inunden la capital de la comarca castellonenca dels Ports i potencien un enclavament històric i de mestissatge cultural amb una notable activitat turística que a hores d’ara es pretén impulsar.

Cada any els programes s’articulen al voltant de temes específics dissenyats per potenciar nous escenaris que s’acosten a la música històrica. En esta edició, Europa serà el fil conductor d’festival en què seran protagonistes compositors com Dufay, De Rore, Càrceres, Josquin des Prés, Tinctoris, Lasso, Pisador, Palestrina o Victòria i el triangle geogràfic i cultural que conformaven Flandes, València i Nàpols.

En esta aventura musical s’aprofundirà en el pedagògic, en les pràctiques instrumentals, la teoria i les tècniques de composició en l’Edat Mitjana i el Renaixement, els inicis de l’escriptura musical i les seves tècniques de notació, la música oral i escrita i les seues influències mútues, a més de les músiques de caràcter instrumental o religiós. La matrícula estarà oberta fins al 30 de juny.

Leave a Reply

Your email address will not be published.