fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El barri de Sant Xotxim comença el primer cap de setmana de les seues festes amb el dia de la Festa Major el diumenge

El barri de Sant Xotxim comença el primer cap de setmana de les seues festes amb el dia de la Festa Major el diumenge

Divendres, dissabte i diumenge, a les 7.30 hores, té lloc la tradicional Despertà

El barri de Sant Xotxim de Nules va començar ahir el seu primer cap de setmana de festes, després d’haver celebrat dissabte passat, 3 de setembre, la presentació de la reina 2016, Maria Oliver Gavara, al Teatre Alcázar.

D’aquesta manera, després del pregó de festes d’aquest dijous, amb la xaranga ‘Los Mataos’, anunciant l’inici de les festes, aquest divendres tindrà lloc el ‘Sopar de Germanor Xotximer’ de tombet de bou, a l’avinguda Diagonal, amenitzat amb l’orquestra Supermagic. En aquest cas, la comissió de festes s’encarregarà de posar a disposició dels que participen en aquesta cita taules, cadires, pa i beguda. Per a això hauran d’haver adquirit el tiquet per un preu de 5 euros. A més, es donarà l’opció de portar-se la carn a casa, portant cadascun el seu propi recipient.

La festa continuarà aquest dissabte, 10 de setembre, amb una vesprada taurina a partir de les 18.30 hores, amb sortida al carrer Bonavista i un bou de la ramaderia de ‘Palha’ de Porto Alto, a Portugal, i amb el nom Bailarín. Aquest mateix dia, a les 23 hores, tindrà lloc la Nit d’Albaes a l’ermita, a càrrec del grup ‘Cant Valencià del Puig de Santa Maria’, del Puig.

Dissabte es completarà amb les eliminatòries del Concurs de Guinyot al carrer Sant Felix i el Parc Infantil Aquàtic per als més menuts, al carrer Assutzena.

Festa Major
Diumenge, 11 de setembre, arribarà el dia de la Festa Major, ple d’activitats. La primera d’ella tindrà lloc a les 10 hores, amb la tradicional cercavila pels carrers del raval, seguit d’una mascletà a l’avinguda Constitució, a càrrec de la Pirotècnia Europlà, de Bèlgida.

A la vesprada, a les 19 hores, arribarà la part més religiosa de la jornada amb la Missa Major en honor a Sant Xotxim a l’ermita, amb l’assistència dels clavaris, la reina de les festes, el president d’honor, la cort d’honor, comissió i autoritats. En acabar, es farà lliurament de la medalla de Sant Xotxim als clavaris de 2016.
Finalment, a partir de les 20 hores, se celebrarà la solemne processó per l’itinerari de costum, amb l’acompanyament de la Banda Musical Artística Nulense, i una traca al finalitzar.

Un complet cap de setmana al que l’alcalde de Nules, David García, convida a gaudir per part de tots els veïns de la localitat, deixant patent “la nostra participació i suport per a preservar les tradicions de Nules i seguir fent-les més grans si és possible”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.