fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El CdT+i de Morella albergarà al setembre la fira gastronòmica Tastem per a promocionar la gastronomia de l’interior de la Comunitat

El CdT+i de Morella albergarà al setembre la fira gastronòmica Tastem per a promocionar la gastronomia de l’interior de la Comunitat

En aquesta primera edició del certamen, impulsada per Turisme i oberta a al públic general, hi participaran professionals, empreses i institucions relatives a la gastronomia, la restauració i els productors locals.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, acompanyat pel director de formació de la Xarxa CdT de la Comunitat Valenciana, Javier Solsona i el xef amb Estrella Michelin, Miguel Barrera. ha presentat aquest dijous a Castelló la primera edició de Tastem, la fira gastronòmica dels Ports-Maestrat, impulsada per Turisme a través de L’Exquisit Mediterrani i que se celebrarà el 25 i 26 de setembre de 2021 al CdT+i de Morella Els Ports.

L’acte ha comptat a més amb la presència de l’alcalde de Morella, Rhamses Ripollés; el president de la Mancomunitat Comarcal dels Ports, Blai Peñarroya, la directora del CdT+i de Morella Ports, Luisa Almuni i el vicepresident de la patronal hotelera Hosbec a Castelló, Javier Gallego.
Es tracta d’un certamen que neix amb l’objectiu de promocionar la rica gastronomia de les comarques de l’interior de tota la Comunitat Valenciana. Per Francesc Colomer “aquest certamen es crea com un revulsiu i un element de dinamització no només de la comarca dels Ports, sinó de tot l’àmbit de l’interior de la Comunitat Valenciana”.

Durant la seva intervenció el titular de Turisme ha destacat els atributs de l’interior de la Comunitat Valenciana, així com l’espai singular de la Fàbrica Giner, ubicació del CdT+i Morella Els Ports i lloc de celebració del certamen gastronòmic avui presentat.
Així mateix, el secretari autonòmic ha recordat que “la gastronomia juga un paper fonamental en la inspiració de el viatge” i ha assenyalat que “la primera edició de Tastem pretén posar en valor totes les cuines de tot el territori de la Comunitat Valenciana”.

De la mateixa manera, Colomer ha manifestat que “aquest congrés s’estrena en una any crucial, on la gastronomia de la Comunitat Valenciana té un paper molt important a nivell nacional i internacional”, per la propera edició de la gala Michelin que es farà a final d’any a València.

Per la seva banda, Miguel Barrera, Estrella Michelin amb Cal Paradise i director gastronòmic de la fira, proposa que “aquest congrés sigui un viatge pels diferents paisatges castellonencs, els seus aromes i sabors”, en el que ha definit com “cuina amb memòria i arrels “.
Barrera ha destacat “la il·lusió de fer una fira pròpia de l’interior”, a el temps que ha destacat que “aquest congrés ens permetrà mostrar el nostre i donar-lo a conèixer de forma col·lectiva”.

Així mateix, ha agraït a Turisme la possibilitat de fer realitat aquesta fira, “per tenir aquesta iniciativa i donar l’oportunitat i possibilitat a les zones d’interior de poder créixer com a destinació turística i gastronòmic”, ha afegit.
El director gastronòmic de l’certamen espera que Tastem sigui un congrés participatiu, així com “un punt de partida perquè Castelló i tot l’interior de la Comunitat es conegui per tot Espanya”, ha assenyalat Barrera.
Tastem, un viatge a través de la cuina amb memòria i arrels
La cuina central serà l’eix principal de la fira, amb demostracions culinàries en directe protagonitzades pels xefs més representatius de la nostra cuina.
El programa de la fira contempla a més degustacions i tallers oberts a el públic, amenitzats amb diverses actuacions, que faran les delícies de tots els assistents.

Una fira oberta a al públic general i professionals

Tastem es posiciona com una fira oberta a al públic general, però també als professionals, empreses i institucions relacionades amb la gastronomia, la restauració, el turisme i els productors de l’interior de la Comunitat Valenciana.

L’àrea d’expositors albergarà a professionals, empreses i institucions relatives a la gastronomia, la restauració i els productors locals. L’oli, el vi, la mel, la fruita i verdura, la ramaderia, el formatge, els bolets, la fruita seca i la tòfona, són només alguns delos exemples de l’excepcional matèria primera que es produeix a les nostres terres i que alimenta les cuines dels més afamats restaurants també a nivell nacional.
L’horari del certamen serà de 10 a 20 hores i l’accés serà gratuït amb entrada obligatòria, descarregable a través de la plataforma ENTERTICKET.ES. La fira se celebra a l’aire lliure i es respectaran les mesures vigents pel que fa als protocols de seguretat anti-COVID relatius a distància de seguretat, ús de mascareta i distància social.
Consell de Turisme de Morella
Ahir es va celebrar un nou Consell de Turisme de Morella, el qual va ser el primer amb la nova junta de l’Associació d’Empresaris Turístics de Morella i Comarca. En aquesta reunió es van tractar diferents punts com el nou pla estratègic de turisme i la candidatura de Morella en la distinció de Best Tourist Village. També es va tractar una de les preocupacions del sector turístic i hostaler com és la falta de personal i les dificultats que tenen per a trobar professionals del sector.

Leave a Reply

Your email address will not be published.