fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El cicle de m煤sica antiga Musas, el teatre amb rostres coneguts i les xarrades liter脿ries amb autors de renom destaquen en la programaci贸 de tardor de la Delegaci贸 de Cultura

El cicle de m煤sica antiga Musas, el teatre amb rostres coneguts i les xarrades liter脿ries amb autors de renom destaquen en la programaci贸 de tardor de la Delegaci贸 de Cultura

Els amants de l鈥檃rt tamb茅 podran gaudir d鈥檃ctuacions musicals molt variades, de diverses exposicions i d鈥檜n cicle de cinema industrial.

La Delegaci贸 de Cultura de l’Ajuntament de Sagunt presenta la programaci贸 trimestral de tardor 2022 que destaca per reprendre el cicle de m煤sica antiga MUSAS, el teatre amb rostres molt coneguts i televisius, aix铆 com la recuperaci贸 tamb茅 de les xarrades liter脿ries amb autors de renom, organitzades en col路laboraci贸 amb la Delegaci贸 d鈥橝rxius i Biblioteques. A m茅s, els amants de l鈥檃rt tamb茅 podran gaudir d鈥檃ctuacions musicals molt variades, de m煤ltiples exposicions i d鈥檜n cicle de cinema industrial.

En este sentit, la regidora de Cultura, Asun Moll, assenyala: 芦Tenim una programaci贸 molt 脿mplia i variada, que est脿 plena de mini cicles i que inclou teatre, m煤sica, exposicions i cine. Aquest trimestre reprenem el cicle de m煤sica antiga MUSAS amb tres actuacions, una a l鈥檃ire lliure en un marc molt especial com 茅s la pla莽a del F貌rum i les altres tres en els espais culturals municipals. Tamb茅 hem recuperat les xarrades liter脿ries amb autors i autores de renom que hem organitzat conjuntament amb la Delegaci贸 d鈥橝rxius i Biblioteques i que destaquen per la seua qualitat i per la paritat禄.

Teatre

Entre les produccions teatrals programades per als mesos de tardor es troben: La teua m脿 en la meua, de L鈥橭m Imprev铆s; Matri(u)z, de la companyia La Intensa; Viva la Pepa, de Deleite Producciones, protagonitzada per la televisiva Pepa Rus; el mon貌leg Chungo, del conegut actor Luis Zahera; Yonkis del dinero, de Pot de Plom amb Xavi Castillo; Conquistadores, de Proyecto Cultura; El Artefacto, de La Zafirina; i la tragicom猫dia El tocadiscos de Joan Fuster de Barnasants Can莽贸 d鈥橝utor.

En relaci贸 als espectacles programats, la regidora destaca: 芦La programaci贸 teatral amb rostres molt coneguts i amb la pres猫ncia de dues obres que s鈥檕rganitzen amb la col路laboraci贸 de l鈥橧nstitut Nacional d鈥橝rts Esc猫niques i M煤sica, ja que per primera vegada en la hist貌ria Sagunt est脿 dins del programa estatal Platea. Aquest referit programa es tracta d鈥檜na iniciativa cultural en la qual es troben adherides les ciutats m茅s importants de l鈥檈stat i que t茅 com a finalitat fomentar una oferta cultural de qualitat禄. A m茅s a m茅s, Moll assenyala que 芦amb motiu de la commemoraci贸 de l鈥橝ny Fuster la nostra ciutat acollir脿 la representaci贸 de 鈥楨l tocadiscos de Joan Fuster鈥, la xarrada liter脿ria de l鈥檋istoriador Antoni Furi贸 sobre les obres completes de l鈥檈scriptor i una exposici贸 dedicada a la seua figura禄.

M煤sica

Pel que respecta a la programaci贸 musical, esta temporada 茅s molt completa i extensa, ja que a m茅s de l’habitual que t茅 lloc els caps de setmana es suma el tradicional cicle de m煤sica antiga Musas.

Asun Moll tamb茅 fa menci贸 especial a la programaci贸 musical que 芦aquesta temporada compren uns estils musicals variad铆ssims i comptar脿 com sempre amb artistes valencians i el cicle Piano Begonya, en aquesta ocasi贸 amb la guanyadora del Premi de Piano Iturbi, Salom茅 Jordania禄.

Aix铆 doncs, dins de la programaci贸 musical habitual, es podr脿 gaudir dels seg眉ents concerts: Tour 2022, de Las Karamba; L鈥橢lisir d鈥檃more de Gaetano Donizetti, de Sul Musical; del recital de Salom茅 Jordania, que ha sigut Premi Piano Iturbi i s鈥檈mmarca dins del Cicle PianoBegonya; Especial Germans Caballer de Folkasagunt; i El Yiyo y su troupe, del bailaor flamenc El Yiyo.

A m茅s, l’oferta musical es complementa reprenent el cicle de m煤sica antiga Musas, que brindar脿 als aficionats a este g猫nere una programaci贸 diferent i variada amb l鈥檃ctuaci贸 Al son聽 de clarines y timbales de La Regalada; H盲ndel y Telemann Trio de La Ritirata; Hotel Favart, d鈥橝driana Mayer, Carles Bud贸, Rub茅n Parejo i Pere Oliv茅; i Et in Arcadia Ego, de l鈥檃grupaci贸 L鈥橝rcadia.

Presentacions de llibres

El departament d鈥橝rxius i Biblioteques i el departament de Cultura han repr猫s enguany les presentacions liter脿ries amb el cicle Di脿leg de llibres. Concretament, els amants de la lectura podran gaudir de les presentacions de Mar铆a Garc铆a-Lliber贸s i Gregorio Muelas, Paula Bonet, Antoni Furi贸, Rafa Lahuerta, B谩rbara Blasco y Eloy Moreno.

Cine

La proposta cinematogr脿fica d’esta temporada t茅 com a fil conductor en esta ocasi贸 la industria, per aix貌 es projectaran t铆tols que recullen grans fites del sector. Tots ells aclamats per la cr铆tica: Germinal de Claude Berri; Daens, d鈥橲tijn Coninx; Odio en las entra帽as, de Martin Ritt; El joven Karl Marx, de Raoul Peck; La guerra de las corrientes, d鈥橝lonso G贸mez-Rej贸n i Pozos de ambici贸n de Paul Thomas Anderson.

Pel que fa a les projeccions cinematogr脿fiques la regidora explica que 芦per a la tardor s鈥檋a organitzat un cicle molt vinculat al passat i a la tradici贸 de la nostra ciutat, ja que es tracta d鈥檜n cicle de pel路l铆cules vinculades a la industria禄. Tamb茅 ha aprofitat per recordar que 芦les projeccions cinematogr脿fiques tenen lloc tant els diumenges en el Centre Cultural Mario Monreal como els dilluns en la Casa Municipal de Cultura, en aquest cas en col路laboraci贸 amb l鈥橝ssociaci贸 Cultural Nautilus禄. En eixe sentit, els hi ha agra茂t 芦la gran tasca que fan禄.聽

Exposicions

Les exposicions que s鈥檋an programat a la Casa Municipal de Cultura del Port de Sagunt s贸n les seg眉ents: En聽 tr谩nsito, de Gemma P茅rez Berna; el I Concurso de pintura del Patrimonio Industrial del Puerto de Sagunto, d鈥橧niciativa Porte帽a; el Veinticinco aniversario de las Ladies del Teatro, de les Ladies del Teatro i, Art Urb脿, de Nena Wapa.

Per la seua banda, en el Centre C铆vic Antic Sanatori AHM del Port de Sagunt, el departament d鈥橝rxius i Biblioteques ha organitzat les exposicions Pedalejant la tardor, de Natalia Tejedor i De coros, danzas y desmemoria, d鈥橝rt al Quadrat. A m茅s, en el Centre Cultural Mario Monreal es podran veure les mostres Insolubles destierros, de Lucas Selezio de Souza; Centenari Atl猫tic Sagunt铆, de l鈥橝tl猫tic Sagunt铆; Urbe, de Mawe i Pau; Transpar猫ncies i mixtures, d鈥橝rnau Bel茅n; Vida i obra, de Joan Fuster i Tolkien: Creador de mitos, de Jos茅 Olmos.

Estes i moltes altres ofertes culturals poden consultar-se en la p脿gina web de l’Ajuntament de Sagunt: https://www.aytosagunto.es/es/

Leave a Reply

Your email address will not be published.