fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El CMA Rafel Martí de Viciana de Borriana celebra el Dia Internacional de la Dansa a Borriana

El CMA Rafel Martí de Viciana de Borriana celebra el Dia Internacional de la Dansa a Borriana

Alumnes i professorat del centre ofereixen una mostra de diverses especialitats de dansa amb l’objectiu d’apropar esta disciplina artística al públic general

L’alumnat i el professorat de dansa del CMA de Borriana han eixit al carrer a practicar aquesta disciplina artística, i ho han fet perquè el Centre Municipal de les Arts s’uneix així a la celebració del Dia Internacional de la Dansa que es celebra a tot el món durant la jornada del dissabte 29 d’abril.

A partir de les 17’00h el carrer per a vianants Sant Pere Pasqual s’ha convertit en una improvisada aula on els ballarins i ballarines han oferit mostres de dansa contemporània, clàssica, espanyola, flamenca… Modalitats artístiques que durant tot l’any es practiquen a les aules del Centre Municipal de les Arts Rafel Martí de Viciana.
Des de fa anys el Centre Municipal de les Arts se suma a aquesta celebració internacional que té com a objectiu atraure l’atenció del públic general sobre l’art i la cultura de la Dansa. Durant tots aquests dies la dansa es deixa veure en carrers, places i parcs de milers de ciutats arreu del món. Així es fa aplegar la història d’aquest art i la seua importància social entre la gent que habitualment no practica la dansa com a disciplina artística.
A les mostres urbanes de dansa s’ha afegit la lectura d’un manifest de la mà de les alumnes de dansa del CMA. Cada any el Comité Internacional de la Dansa de l’Institut Internacional del Teatre (ITI) encarrega a una personalitat coneguda de la dansa la redacció d’un missatge que es llegeix per tot el món. Este 2017 les ballarines del CMA han posat la veu a l’homenatge pòstum a l’americana Trisha Brown, reconeguda coreògrafa, ballarina i directora artística. Brown va morir poc després de fer-li l’encàrrec d’aquest manifest per la qual cosa l’escrit del Dia Internacional de la Dansa és un compendi de les seues reflexions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.