fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Festival de Danses de l’Antiga Corona d’Arag贸 de Castell贸 trasllada la 37陋 edici贸 a la primavera de 2021

El Festival de Danses de l’Antiga Corona d’Arag贸 de Castell贸 trasllada la 37陋 edici贸 a la primavera de 2021

La multitudin脿ria cita a la pla莽a Major prevista per als dies 8 i 9 de maig s’ajorna al pr貌xim any “per responsabilitat”.

La Federaci贸 de Grups Folkl貌rics, conjuntament amb la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell贸, ha decidit ajornar els actes de celebraci贸 de la 37 陋 edici贸 del Festival de Danses de l’Antiga Corona d’Arag贸, programats per als dies 8 i 9 de maig. L’eidl de Cultura, Ver貌nica Ruiz, ha explicat la motivaci贸 d’esta cancel路laci贸, que es fa “per responsabilitat i per la impossibilitat de realitzar un acte tant multitudinari i popular com este , que cada any acull a m茅s de 1.500 persones a la pla莽a Major a causa de la crisi de la COVID-19”.

Per la seua part, el president de la Federaci贸 de Grups Folkl貌rics de Castell贸, Josep Vidal, ha assegurat que “davant la impossibilitat de fer la trobada enguany per la crisi sanit脿ria global, ens hem vist obligats a ajornar el festival al 2021, ja que la present crisi impossibilita la pres猫ncia prevista de convidats provinents d’It脿lia, Portugal, Mallorca Saragossa, Catalunya, Gal铆cia, a m茅s de les agrupacions castellonenques”. “脡s la segona volta en 37 anys d’hist貌ria del Festival que un any es queda sense celebrar-se”, ha dit.

En este Festival Antiga Corona d’Arag贸 estava programada la participaci贸 damunt l’escenari de m茅s de 200 persones, aglutinades en m茅s d’una desena de grups folkl貌rics provinents de tot el territori de l’antiga Corona. S贸n els Grupo Folcl贸rico La Fiera (Saragossa, Arag贸), la Banda de Gaitas Xarabal (Vigo, Gal铆cia), Fradins de Vielha (Vielha, Catalunya), l’Agrupaci贸 Sa S铆nia (Consell, Mallorca), el Gruppo Folk Urbanitas (Apiro, It脿lia), i el Grupo Folclorico Vila Verde (Vila Verde, Portugal).

A estos, cal sumar els cinc grups de la ciutat, com s贸n l’Associaci贸 d’Estudis Tradicionals Grup Castell贸, l’Agrupaci贸 Folkl貌rica El Millars, el Grup de Danses El Forcat, l’Escola de Dansa Castell贸 i el Grup de Danses ‘Ramell’, a m茅s de la Colla de Tabaleters i Dol莽aineres de Castell贸.

“Este acte reunix m茅s d’un miler de persones a la Pla莽a Major durant dues jornades consecutives i 茅s massa arriscat continuar amb els preparatius”, ha afirmat Ruiz. A m茅s “a causa de la restricci贸 entre fronteres agreujada per la crisi de la COVID-19, els grups convidats s’han vist amb la impossibilitat de viatjar”, ha afegit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.