fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Festival de Teatre Clàssic del Castell de Peníscola tanca la seua vintena edició després de congregar a més de 3.000 espectadors

El Festival de Teatre Clàssic del Castell de Peníscola tanca la seua vintena edició després de congregar a més de 3.000 espectadors

El certamen impulsat per la Diputació ha situat la fortalesa papal i la província en la primera fila del teatre clàssic nacional.

El Festival de Teatre Clàssic del Castell de Peníscola va abaixar anit el teló de la seua vintena edició i ho va fer amb magnificència. Més de 300 espectadors es van donar cita anit al Pati d’Armes del monument papal per gaudir de la segona passada de la famosa obra del dramaturg francés Edmond Rostand ‘Cyrano de Bergerac’ “i corroborar l’èxit d’un certamen que al llarg del mes ha reunit a més de 3.000 espectadors situant el Castell, Peníscola i tota la província en la primera línia nacional del teatre clàssic”.

El vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales, no va voler perdre’s aquesta última representació d’un cicle cultural impulsat per la Diputació mitjançant una inversió de 150.000 euros i que “ha conjuminat a la perfecció turisme i cultura per generar sinergies entre ambdues i, amb elles, crear un espai d’oportunitats per a tota la província”.

De fet, el ple absolut ha estat la tònica predominant durant les nou passades que han integrat la programació del Festival. Des que el passat dia 8 la tragèdia ‘Otelo’ de Shakespeare marqués l’inici del cicle d’espectacles, més de 300 espectadors han omplert la fortalesa del Papa Lluna fins les dues últimes passades de ‘Cyrano de Bergerac’ d’aquest cap de setmana “demostrant que la cultura és un excel·lent dinamitzador social i econòmic a més d’un reclam turístic de primer nivell”.

A això, a més, cal sumar-li els espectacles organitzats al carrer, com va ocórrer en l’obertura del festival celebrada a la plaça del Faro el dijous dia 6, i els dies 7, 8 i 13, amb representacions en el centre històric del municipi.

Per tot això, Sales ha posat l’accent en l’estratègia empresa pel Govern Provincial a l’hora de fer d’elements com la cultura i l’esport “complements que enriquisquen l’oferta turística dels nostres pobles. Aquest certamen és el millor exemple de com podem millorar l’experiència que ofereix als seus visitants un referent turístic internacional per a la província com és la fortalesa de Benedicto XIII per sumar valor al territori”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.