fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El festival Imagin脿ria 2016 de fotografia oferir脿 fins a 57 activitats des del 5 de maig

El festival Imagin脿ria 2016 de fotografia oferir脿 fins a 57 activitats des del 5 de maig

Ver贸nica Ruiz, regidora de Cultura, destaca l’objectiu de “promoure la fotografia en l’脿mbit social de la nostra ciutat” de la iniciativa.

El festival ‘Imagin脿ria. Fotografia en primavera’ de la Universitat Jaume I celebra la seua XIII edici贸 amb m茅s for莽a que mai, amb la programaci贸 de 57 activitats diferents, de les quals 46 s贸n mostres expositives, que tindran lloc entre el 5 de maig i el 4 de juny de 2016, si b茅 les propostes expositives seguiran obertes, en molts casos, fins a m茅s endavant. Enguany el festival, que s’inaugurar脿 el 5 de maig a la Llotja del C脿nem amb la retrospectiva de J眉rgen Schadeberg, s’amplia a 19 localitats, arribant a Alcossebre, Almassora, Almenara, Benic脿ssim, Castell贸 de la Plana, Cat铆, Culla, Fanzara, Moncofa, Morella, Onda, Sagunt, Sant Mateu, Sogorb, Vila-real, Vilafranca, Vinar貌s, Vistabella del Maestrat i Viver.

El festival fotogr脿fic m茅s veter脿 de la Comunitat Valenciana ha sigut presentat aquest mat铆 pel vicerector de Cultura i Extensi贸 Universit脿ria, Wenceslao Rambla; la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castell贸, Ver贸nica Ruiz; la t猫cnic de Cultura de la Diputaci贸, Nuria Felip; i el coordinador del festival, Daniel Belinch贸n.

La regidora ha remarcat que “enguany la ciutat de Castell贸 s’ha bolcat completament en aquest festival, Imagin脿ria, una iniciativa que naix de l’aula de fotografia del Servei d’Activitats Socioculturals de la Universitat Jaume I (SASC). A m茅s, enguany l’Ajuntament aporta tres nous espais expositius, dos tancats i un d’obert (Casa Municipal de Cultura, Museu Etnol貌gic i fa莽ana del Mercat Central) perqu猫 tothom puga gaudir de la fotografia”

Ruiz tamb茅 ha accentuat que “l’objectiu del festival 茅s el d’impulsar i promoure el reconeixement que la fotografia t茅 en l’脿mbit social de la nostra ciutat i de visualitzar la imatge fixa com a patrimoni cultural que tenim no solament a Castell贸 sin贸 a tot arreu i, per descomptat, dignificar el treball dels professionals de la fotografia”.

Per la seua banda, Wenceslao Rambla ha reivindicat el potencial creatiu i de mem貌ria de la fotografia i ha destacat el fet que entre els m茅s de 300 autors que es podran veure en Imagin脿ria 2016 conviuen artistes consolidats, aficionats i estudiantat, la qual cosa confereix al festival de Castell贸 un car脿cter distintiu.

Una traject貌ria amb m茅s de 2.000 autors i 212.000 visitants
Pel festival ‘Imagin脿ria. Fotografia en primavera’ han passat en aquests dotze anys m茅s de 2.000 autors i 212.000 visitants, havent-se organitzat m茅s de 400 activitats, segons les dades presentades pel coordinador t猫cnic del festival, Daniel Belinch贸n, qui ha ressaltat com aquesta “gran festa de la imatge fixa i la fotografia” 茅s tamb茅 una forma de fer pedrera gr脿cies a l’obertura del festival a les escoles de fotografia i a la participaci贸 de les associacions fotogr脿fiques.

Fot貌grafs i fot貌grafes com per exemple J眉rgen Schadeberg, Ouka Leele, Bayl贸n, Geles Mit, o Benito Pajares, i unes altres que emergeixen amb for莽a com Jaime Belda, Nicol谩s Haro, Oliver Haupt o Andrejs Kovalovs, participen en aquesta edici贸 juntament amb autors locals com per exemple Juan Plasencia, Xavier Ferrer Chust o Txema Rodr铆guez. En Imagin脿ria 2016 s贸n tamb茅 importants les aportacions de les agrupacions fotogr脿fiques de la prov铆ncia de Castell贸 que col路laboren en l’esdeveniment, i uns altres de menor envergadura, per貌 tamb茅 importants que realitza l’alumnat de fotografia de la ESAD de Castell贸, l’aula de Fotografia de Fotolled贸 o l’aula de Fotografia de la UJI.

El projecte ‘Imagin脿ria. Fotografia en primavera’ t茅 l’objectiu d’impulsar i promoure el reconeixement social que la fotografia i la imatge fixa t茅 en la societat actual, tant com a producte que crea patrimoni art铆stic, documental i cultural, com a proc茅s cultural que redunda en la formaci贸 integral de totes les persones que s’acosten i s’interessen per aquest mitj脿.

Aquesta iniciativa 茅s possible gr脿cies al suport i a la col路laboraci贸 d’institucions p煤bliques, entitats privades, col路lectius i associacions culturals i creadors. Organitzat pel Vicerectorat de Cultura, Extensi贸 Universit脿ria i Relacions Institucionals, i coordinat des de l’aula de Fotografia del Servei d’Activitats Socioculturals de la Universitat Jaume I, compte entre els seus col路laboradors principals amb l’Ajuntament de Castell贸 de la Plana, la Diputaci贸 de Castell贸, l’Aula D谩valos- Fl茅tcher de la Cultura – Universitat Jaume I, el Museu de Belles Arts – CulturArts Castell贸 i l’Ajuntament de Vila-real.

Leave a Reply

Your email address will not be published.