fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Festival Internacional de Música de Morella Ricardo Miravet començarà el vuit d’agost

El Festival Internacional de Música de Morella Ricardo Miravet començarà el vuit d’agost

L’orgue de Turull de la Basílica Arxiprestal és el protagonista de l’activitat cultural fins al 13 d’agost.

La regidora de Cultura, Rocío Querol i el Director del Festival Internacional de Música de Morella Ricardo Miravet, Arturo Barba, han presentat la programació de la 37a edició d’aquest certamen. Cal explicar que este festival està centrat en l’orgue de Turull de la Basílica Arxiprestal de Morella, un instrument que va complir 300 anys al 2019 i cada any congrega als i les amants de la música per a disfrutar dels seus quasi 4.000 tubs sonors.

Així, organistes de primer nivell li trauran el màxim potencial a l’orgue des del vuit fins al 13 d’agost. Josep Solé Coll inaugurarà el festival el dissabte a les 20.00 hores. També participaran Arturo Barba, Fernando Pascual, Aida Velert, Daniel Martín Salvador, entre altres actuacions musicals i activitats al voltant de la cultura i l’instrument.

Rocío ha destacat que “el Festival Internacional de Música de Morella és una de les dates més importants del calendari cultural de la ciutat amb l’orgue de Turull com a protagonista”. L’edil ha explicat que “hi ha diferents activitats entre les quals també té molta acceptació la visita guiada a l’orgue en la qual Arturo Barba explica les curiositats d’este instrument”.

L’aspecte i estat actual de l’orgue de Turull de la Basílica Arxiprestal de Morella és resultat de les restauracions de l’instrument a càrrec de Ricardo Miravet l’any 1987 i a la restauració de la façana durant el 2017. La llarga història d’este instrument l’havia deteriorat notablement, sobretot a causa de les Guerres Carlines i la Guerra Civil. Tot i la complexitat de les actuacions sobre l’orgue de Morella, el Festival Internacional de Música s’ha celebrat ininterrompudament des de l’any 1982. Miravet també ha restaurat este tipus d’instruments a Argentina, Uruguai i en les pròximes poblacions de Mont-roig o Borriol. L’Ajuntament de Morella va declarar a l’organista, fill adoptiu de la ciutat l’any 1996.

Leave a Reply

Your email address will not be published.