fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Festival Muses 2020 de Sagunt oferix el concert d’Harmonia Concertada

El Festival Muses 2020 de Sagunt oferix el concert d’Harmonia Concertada

Dissabte que ve 24 d’octubre, a les 20 h, tindrà lloc la segona actuació de la programació en el Centre Cultural Mario Monreal.

Harmonia Concertada delectarà al públic amb Imaginario: de un libro de música de vihuela. Els seus components, la soprano María Cristina Kierh i Ariel Abramovich amb vihuela en mà, oferiran un recorregut d’un paisatge inexistent construït a partir de dades reals, d’indicis i de testimonis fiables. Harmonia Concertada no sols revisita el passat musical sinó que intervé en el text produint edicions pròpies, creant un repertori inèdit fundat tant en el rigor musicològic com en la imaginació.

El Festival de Música Antiga Sagunt Muses oferirà el concert d’Harmonia Concertada. Es tracta de la segona actuació del programa d’este 2020, que tindrà lloc dissabte que ve 24 d’octubre, a les 20 hores, al Centre Cultural Mario Monreal. Els assistents hauran de complir les mesures de prevenció marcades en el protocol anticovid. La mostra de música antiga de Sagunt Muses forma part de la programació de tardor de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sagunt.

El programa que Harmonia Concertada interpretarà serà el següent:

O dulce contemplación, a 4. Juan Vásquez (c 1500- c 1560)

Vos me matastes, a 3
Por una vez que mis oxos alcé, a 4

Si par souffrir, a 4. Jean Courtois (fl. 1530–1545)-Luys de Narváez (pub. 1538)

O dolce vita mia, a 4. Adrian Willaert (1490-1562)
Qué sentís coraçon mío, a 4. Juan Vásquez

Ditemi o si o no, a 4. Cristobal de Morales (c 1500-1553)

Ricercar. Julio Segni da Modena (1498-1561)
Chiare fresche et dolci acque, a 5.Jacques Arcadelt (c 1504-1568)

Si de vos bien me aparto, a 5. Anónimo, Cancionero de Uppsala (pub. 1556).
Se per colpa del vostro fiero sdegno, a 4. Jacques Arcadelt

Dulces exuviae, a 4. Josquin des Prez (c1440-1521)

Se pur ti guardo, a 4. Adrian Willaert

Anchor che col partir, a 4, fantasía sobre el madrigal. Cipriano de Rore/ anon (Ms Castelfranco Veneto)

Si no os hubiera mirado, a 4. Juan Vásquez
De los álamos vengo, madre, a 4

Quien dice que l’ausencia causa olvido, a 3. Juan Vásquez
Duélete de mi, señora, a 3

María Cristina Kierh va iniciar la seua activitat amb una estreta col·laboració amb artistes i agrupacions de gran prestigi internacional com Akademie für Alte Musik Berlin, Jordi Savall, Wiener Philharmoniker, Jean Tubéry (La Fenice), Australian Brandenburg Orchestra,etc. Els seus més de 80 enregistraments han obtingut unànimes elogis de la crítica internacional (Diapason D’Or, Choc de la Musique, 10 du Repertoire, etc.). Kiehr ha actuat, entre altres, en la Musikverein de Viena, Concertgebouw d’Amsterdam, la Filharmònica de Berlín, Auditori Santa Cecilia de Roma, Théatre des Champs Elysées de París, l’Òpera de Sydney, Santory Hall de Tòquio, Barbican Hall de Londres, i ha sigut guardonada amb el Grammophon Award, un dels més prestigiosos honors que concedix la indústria musical.

Ariel Abramovich, després d’una intensa formació, en 1996 es va traslladar a Suïssa per a realitzar estudis regulars de vihuela amb el mestre Hopkinson Smith en la Schola Cantorum Basiliensis (Basilea, Suïssa). Amb José Hernández-Pastor, forma el duo El Cortesano, amb el qual va realitzar una intensa activitat concertista en diferents parts del globus durant 15 anys ininterromputs. Al llarg d’estos anys han sigut molts llocs recorreguts a tot el món sempre amb una esplèndida resposta del públic i una excel·lent crítica. Com a solista, s’ha presentat en diferents sales i festivals, des de Buenos Aires a Montevideo, passant per Salamanca o Milà. A més de la seua labor de concertista, com a docent ha oferit classes magistrals a Espanya, Alemanya, el Brasil, l’Argentina, els Estats Units, República Txeca, l’Uruguai i l’Equador.

Leave a Reply

Your email address will not be published.