fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Grau programa quasi 150 actes en Sant Pere i potencia les activitats infantils, el teatre, la gastronomia i la m煤sica

El Grau programa quasi 150 actes en Sant Pere i potencia les activitats infantils, el teatre, la gastronomia i la m煤sica

El tinent d’Alcaldia del Grau, Rafa Sim贸, destaca “l’aposta per ampliar la programaci贸 i arribar a m茅s p煤blics”

M茅s activitats infantils, m茅s teatre, m茅s m煤sica i m茅s varietat en els actes. El programa de les festes de Sant Pere inclou enguany quasi 150 actes entre els quals destaquen novetats com la celebraci贸 del I Festival Grau Circus, una fideu脿 monumental el Dia de Sant Pere a c脿rrec de la Confraria de Pescadors o la I Nit de Guateque dels 60 i 70 organitzada per l’Associaci贸 de Ve茂ns El Faro. El tinent d’Alcaldia del Grau, Rafa Sim贸, ha destacat que “aquest programa 茅s fruit del treball de molts col路lectius, les aportacions dels quals serviran perqu猫 el Grau visca unes festes de Sant Pere multitudin脿ries, participatives i per a tots els gustos”.

Sim贸 ha subratllat que “s’ha tractat de diversificar la programaci贸 per a atendre a p煤blics m茅s heterogenis i fer de Sant Pere les festes de totes i tots”. En aquest sentit, cal destacar que enguany s’amplia el nombre d’activitats en el Moll de Costa, que passen de 7 a 10; s’ha augmentat l’oferta per al p煤blic infantil, que t茅 fins a set activitats on participar enfront dels dos dies de l’any passat; tamb茅 passen de dos a cinc les obres de teatre.

Entre les novetats, el p煤blic familiar podr脿 gaudir enguany del I Grau Circus que del dijous 30 al diumenge 2 oferir脿 el Juga-Fusta, din脿miques de pallassos, espai de malabars, activitats ambientals, jocs populars, de cooperaci贸 i Baby Street i una actuaci贸 a c脿rrec de Iabadabad煤. El parc de la Panderola albergar脿 el gruix de la programaci贸 del I Grau Circus, en el qual participaran la Fundaci贸 Isonomia, M贸n d’Animaci贸, Maset de Frater, Objectiu Zero i Iabadabad煤.

Tamb茅 s’incorpora per primera vegada a la programaci贸 de les festes de Sant Pere una fira de cervesa artesanal, denominada Grau Beer Fest Port Castell贸, i tamb茅 s’instal路laran foodtrucks en la I Port Street Food, tots dos patrocinats per l’Autoritat Portu脿ria i que se celebraran del dijous 30 de juny al diumenge 2 de juliol. En l’apartat musical, hi haur脿 dues orquestres m茅s i m茅s estils musicals per a ambientar les nits de Sant Pere, inclosa una nit Remember i el primer certamen de m煤sica en valenci脿 i amb dones als grups participants denominat km 0.

Quant a la resta de programaci贸, es mantenen els espectacles taurins, les actuacions dels diferents col路lectius culturals del Grau, exhibici贸 de modelistes navals, els concursos de paelles o all i oli, de dibuix, s’ha previst un taller d’ensinistrament positiu en el parc del Pinar, balls, una paella monumental, un campionat de futbol-xapa, etc茅tera.

Dia gran
El dia de Sant Pere, el dimecres 29 de juny, arrancar脿 a les 9.00 amb la despert脿 a c脿rrec de la pirot猫cnia Pe帽arroja i la de Dol莽ainers i Tabalaters del Grau. A les 10:30 se celebrar脿 la llavada de cara de Sant Pere en la pla莽a de la Verge del Carmen i a les 11.00 partir脿, des de la Tinen莽a d’Alcaldia, l’ofrena de flors a Sant Pere. A les 12.00 s’oficiar脿 la Missa Major en honor al patr贸 i a les 21.30 arrancar脿 la tradicional process贸 marinera de Sant Pere que partir脿 des de l’esgl茅sia.

Aqueix mateix dia es disparar脿 la masclet脿 en el parc de la Panderola i es cuinar脿 una fideu脿 monumental per a tots els ve茂ns i ve茂nes en l’esplanada de la llotja, tots dos actes organitzats per la Confraria de Pescadors de Sant Pere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.