Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El IV congrés Magdalener avança amb novetats

El IV congrés Magdalener avança amb novetats

Ahir es va reunir el comité organitzador per a avançar concreció de l’acte.

El Comité Organitzador del IV Congrés Magdalener es van reunir ahir de vesprada, dilluns, 11 de setembre, al Palau de la Festa, en la seua quarta sessió conjunta de treball. Els membres dels comités Científic i Tècnic, que integren el Comité Organitzador, van analitzar la difusió de la convocatòria i la participació ciutadana fins al moment, tan mitjançant la redacció de comunicacions com mitjançant les inscripcions al congrés, i van insistir, una vegada més, en la necessitat d’intensificar la comunicació i promoció per tots els canals possibles perquè la ciutadania s’assabente i s’anime a participar-hi activament. En aquest sentit, es va decidir fer promoció, mitjançant una senzilla guia impresa sobre cóm participar en el congrés, en les presentacions de gaiata, en les pròximes reunions de les juntes de districte programades i en altres espais ciutadans. Tot i això, les informacions que van compartir els membres del comitè respecte de les comunicacions que circulen ja entre la ciutadania –es té notícia ja de gairebé una vintena de comunicacions- per a recollir suports generen bones expectatives al respecte.

Els comitès organitzadors van aprovar ahir el procediment de debat i votació de les ponències perquè esdevinguen declaracions institucionals del IV Congrés Magdalener. Hi haurà una defensa inicial de la ponència presentada per part dels membres del Comité Organitzador que integren la taula corresponent a cada sessió. A aquesta defensa seguiran les defenses de cadascuna de les ponències alternatives que s’hagen presentat –si s’ha presentat alguna- a la ponència de la taula. Seguidament hi haurà un nou torn de paraula per als membres de la taula, a fi que puguen refutar les ponències alternatives presentades. Tot seguit es procedirà a la primera votació i, si guanya alguna de les ponències alternatives presentades, el text guanyador serà proclamat com a declaració institucional del congrés. Però, si guanya la ponència presentada per la taula del Comité Organitzador, es passarà a la defensa de les esmenes que s’hagen presentat a aquesta comunicació –si s’ha presentat alguna- per part dels congressistes.

Després d’haver escoltat totes les propostes d’esmenes a la ponència de la taula del Comitè Organitzador es passarà a una segona votació sobre les esmenes i s’incorporaran aquelles que guanyen per majoria. La ponència de la taula, fetes les esmenes que hagen obtingut majoria de vots, passarà aleshores a convertir-se en declaracions institucionals del congrés.

Per tal d’animar la inscripció al congrés, l’organització treballa ja en l’edició d’una cinta commemorativa numerada, semblant a la cinta que cada any s’edita per a la Romeria de les canyes, i una obra artística –també seriada- amb les quals s’agrairà la participació dels congressistes.

El Comité Organitzador del IV Congrés Magdalener van aprovar finalment la fórmula de distribució dels seus membres en les quatre taules temàtiques que elaboraran les ponències del congrés, un procés que es tancarà en la pròxima reunió, prevista per al dilluns, 25 de setembre, en la qual s’aprovaran definitivament les composicions d’aquestes taules.

Leave a Reply

Your email address will not be published.