fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El LIV Certamen Internacional Francisco Tárrega de Benicàssim ja té als dotze seleccionats

El LIV Certamen Internacional Francisco Tárrega de Benicàssim ja té als dotze seleccionats

Les sessions es desenvoluparan el 30 i 31 d’agost i 1 de setembre en el Teatre Municipal.

Després de dues jornades de preselecció a l’Espai de la Música Mestre Vila de Benicàssim, el jurat del LIV Certamen Internacional Francisco Tárrega ja ha seleccionat als dotze concursants que passen a les sessions.
Dels 23 joves participants procedents d’11 nacionalitats, els triats són Igor Klokov (Rússia), Andrés Madariaga (Xile), Sohta Nakabayashi (el Japó), Ausiàs Parejo (Espanya-Comunitat Valenciana), Elia Portarena (Itàlia), Sanel Redzic (Bòsnia), Daniela Rossi (l’Argentina), Marko Topchii (Ucraïna), Deion Cho (Corea), Carlo Curatolo (Itàlia), Elena Fomenko (Rússia) i Luis García Perez (Espanya)
El Director del Certamen, José Manuel Morales, ha sigut l’encarregat de comunicar la decisió del jurat i ha destacat l’alt nivell dels participants en l’edició número 54. El jurat està presidit pel director d’orquestra Manuel Galduf i, com a vocals, el professor i concertista Aniello Desiderio, el compositor Lorenzo Palomo, el professor i concertista Zoran Dukic, el compositor i professor Dusan Bogdanovic, el professor i concertista David Martínez i el professor i concertista Adriano Del Sal. L’alcaldessa, Susana Marqués, ha destacat la importància del jurat qualificador “que, al costat dels joves candidats procedents d’11 nacionalitats diferents, afermen el reconegut prestigi internacional del certamen de guitarra més veterà d’Europa”.

Les sessions oficials del LIV Certamen Internacional de Guitarra Francisco Tárrega començaran el dilluns 30 d’agost en el Teatre Municipal a les 20.30 hores i continuaran el dimarts 31 i dimecres 1 a la mateixa hora. L’entrada és gratuïta.

I, abans de l’inici de les sessions, i si les previsions meteorològiques ho permeten, el programa del Certamen continuarà demà diumenge amb el concert de l’italià Aniello Desiderio i el croat Zorian Dukic. La cita musical està prevista en el palauet municipal Vila Elisa a les 20.00 hores.
Després de les sessions del certamen, el jurat triarà als quatre concursants que passaran a la sessió final del 3 de setembre. Així mateix, els guitarristes que intervinguen en les sessions i no passen a la final, participaran en el concert del ‘Dia Tárrega’ (dijous previ a la Final a les 20.00 hores) on interpretaran, principalment, xicotetes peces del Mestre Tárrega en un marc incomparable com Vila Elisa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.