fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Mucbe de Benicarló reprén la programació amb tres inauguracions al mes de juliol

El Mucbe de Benicarló reprén la programació amb tres inauguracions al mes de juliol

La primera inauguració va ser el divendres a les 19.00 hores i al setembre es recuperaran les exposicions suspeses per la covid19, entre elles, l’esperada mostra «De Picasso a Barceló». A partir d’avui, el museu recupera el seu horari habitual.

Un mes i mig després de la seua reobertura, el Mucbe ha recuperat el seu programa expositiu i prepara per a este mes de juliol tres exposicions. La primera d’elles es va inauguarar el divendres amb el títol Geografies del Terror: «Ley de Fugas» als Ports i Maestrat, del fotògraf Lluís Ibàñez Melià. Es tracta d’una mostra que expressa una mirada molt particular sobre determinats paisatges i llocs anònims que amaguen veritables tragèdies.

L’autor es refereix a la presència del maquis durant la postguerra civil i dels mecanismes repressius que es van establir sobre la població. En aquest sentit, l’exposició no només mostra els paisatges, sinó també les víctimes de l’aplicació de l’anomenada «Ley de fugas» (representades pels certificats de defunció), l’estament judicial-militar (representat per les fitxes sumarials que a molts d’ells se’ls va obrir posteriorment a la seua mort) i, finalment, els executors (representats pels extractes literals dels informes que va fer la Guàrdia Civil).

La mostra es podrà visitar fins al 16 d’agost a la segona planta del Mucbe.

Les altres dos exposicions s’han previst per al dia 17 de juliol, amb la mostra fotogràfica «Barques de la Ribera», de Joan Gil Raga, especialitzat en fotografia de naturalesa; i per al 31 de juliol, amb «Lo que dicen las piedras», de Nu Díaz.

A partir del mes de setembre, el Mucbe reprendrà el calendari d’exposicions que s’han hagut de suspendre amb motiu de la crisi sanitària de la covid19. La més esperada serà la mostra «De Picasso a Barceló», que fa un recorregut per la història de l’art contemporani i que comptarà amb obres de Picasso, Miró, Dalí, Miquel Barceló, Luis Gordillo o Jaume Plensa.

Posteriorment, s’inaugurarà la mostra «Nexus, flexus, plexus», de Sergio Marcos i Carme Llop, i «Entre dos sèries», de Pere Ribera. Finalment, també es recuperarà una exposició de l’Aula Militar Bermúdez de Castro de Castelló.

La que no es podrà recuperar serà la Biennal de Pintura Ciutat de Benicarló, que enguany s’ha hagut de suspendre per la pandèmia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.